Lina och Lisa Hurtig väntar barn: ”Började gråta”

Lisa och Lina Hurtig under VM 2019.
Lisa och Lina Hurtig under VM 2019.

Gravidlycka.

Lina och Lisa Hurtig väntar barn.

– Jag ringde Lina och berättade det, hon sa: ”du måste skämta”, säger Lisa i en video på Juventus hemsida.

Efter nio år i damallsvenskan sökte Lina Hurtig, 25, i höstas nya utmaningar. Flyttlasset gick till Italien och Juventus, samtidigt som hustrun Lisa blev kvar hemma i Linköping.

– Båda vill spela fotboll och jag kände att jag behövde den här flytten nu. Hon förstår det, sen handlar det om att hålla ut. Hennes säsong tar slut i november så hon får komma ner sen, sa Lina till Sportbladet i höstas.

Och efter fjolårssäsongen valde Lisa att avsluta fotbollskarriären. Totalt blev det över 300 matcher på elitnivå där Linköping, som hon anslöt till inför säsongen 2017, blev hennes sista klubb.

– Stort tack till fotbollen för att jag fick träffa min fru Lina. Tack Lina för att jag har fått uppleva och dela min karriär med dig, det är fantastiskt. Tillsammans står vi upp för oss, för kärleken och genom det visar vi många flickor och pojkar där ute att det spelar ingen roll vem man bli kär i, det är bara underbart att få vara kär, sa Lisa i en kommentar på Linköpings hemsida i samband med när hon slutade.

”Stöttar mig till 100 procent”

Lisa flyttade därefter ner till Turin för att vara med Lina – och nu börjar ett nytt kapitel i parets liv. Lisa och Lina väntar barn, vilket de berättar om i en video på Juventus hemsida – ett inlägg som även delades på klubbens Instagram med knappt 48 miljoner följare.

– När jag fick reda på att jag var gravid började jag gråta. Jag ringde Lina och sa: ”vi väntar barn”, Lina sa: ”du måste skämta”, men hon var väldigt glad så klart. Det tog en stund för oss att förstå att det var på riktigt, säger Lisa.

– Hon stöttar mig till 100 procent och det betyder mycket för mig att jag vet att hon väntar och hejar på mig här hemma när jag spelar fotboll. Vi är väldigt lyckliga, säger Lina.

Login • Instagram
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN