Allsvenska krisklubben Mjällby sparkar sin tränare

Christian Järdler
Christian Järdler

Mjällby har haft det fortsatt tungt efter det allsvenska uppehållet.

Nu väljer de att sparka sin huvudtränare Christian Järdler och assisterande Alf Westerberg.

– Styrelsen har tillsammans med oss i klubbledningen landat i att vi behöver få till en förändring, säger Mjällbys klubbchef Fredrik Danielsson på klubbens hemsida.

Christian Järdler tog tillsammans med Alf Westerberg över som tränarduo i Mjällby AIF inför säsongen. Efter tretton spelade matcher ligger Mjällby näst sist i tabellen på tio poäng. Nu väljer klubben att agera och under tisdagskvällen stod det klart tränarduon sparkas.

– Det är väldigt tråkigt att vi tvingats ta detta beslut och det är något som vi helst hade velat undvika. Både Christian och Affe är ambitiösa tränare som har jobbat hårt under sin tid i Mjällby AIF och är fantastiska människor som hjälpt oss utveckla klubben på flera plan. Fotboll handlar dock i slutändan om att vinna fotbollsmatcher och vi har under den senaste tiden haft intensiva diskussioner om vad som är rätt väg fram nu, säger Fredrik Danielsson till klubbens hemsida.

”Behöver få till en förändring”

Det innebär att Christian Järdler får lämna i förtid för andra klubben i följd – senast fick han sparken av Öster i juli 2019.

– Styrelsen har tillsammans med oss i klubbledningen landat i att vi behöver få till en förändring på ledarsidan för att vända på den negativa trend som vi nu befinner oss i. Vi tror nu att denna förändring är den som krävs för att vi alla tillsammans ska få oss tillbaka på vinnarspåret igen.

Mjällbys jakt efter en ny permanent lösning är nu i gång. Tillsvidare kommer Anders Torstensson som senast var i division 1-klubben Karlskrona ta över huvudansvaret. Torstensson har tidigare varit verksam som huvudtränare i klubben säsongen 2013.

Assisterande blir Stefan Ekstrand från Mjällbys akademi tillsammans med Juan Robledo.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.