Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic om framtiden i landslaget

Av: 

Jonatan Pinheiro Diamant

Petra Thorén

Michael Wagner

FOTBOLL

CHORZOV/STOCKHOLM. Zlatan Ibrahimovic hoppas på en fortsättning i landslaget.

Det beskedet gav han direkt efter förlusten i playoff-matchen mot Polen.

– Ni får inget annat svar här bara för att vi inte klarade av den här matchen eller inte tog oss till VM, säger Ibrahimovic.

Zlatan Ibrahimovic hoppade in i den 79:e minuten i playoff-matchen mot Polen.

Men 40-åringen kunde inte göra något åt 2–0-resultatet och fick deppa med sina lagkamrater efter matchen.

– Ibland trillar målen in och ibland inte alls. Ibland stolpe in och ibland stolpe ut. De skapar chanser och vi skapar chanser, det är en jämn match i dag, säger Zlatan Ibrahimovic.

Han var inte tillräckligt återställd för att spela mer än han gjorde.

– Nej, det tror jag inte. Planen var att vi skulle se hur matchen utvecklades, om jag behövde komma in eller inte. Varje minut jag fick var en bonus, säger Ibrahimovic.

Zlatan vill fortsätta i landslaget

Zlatan Ibrahimovic lär nu få avsluta sin karriär utan att ha gjort mål i ett VM-slutspel. Men han vill fortsätta spela i landslaget och pratade länge om den frågan på presskonferensen efter matchen.

– Jag vill spela så länge jag kan. Jag har inte sagt det till Janne (Andersson, förbundskapten) men jag önskar att jag hade träffat Janne innan jag gjorde för då hade det varit en helt annan sits nu. Han hade fått se ett helt annat djur. Han är nöjd med den han får i dag men jag önskar bara att jag hade träffat honom innan. Jag hade behövt en minut med honom, då hade jag varit tillbaka långt innan jag kom, säger Ibrahimovic och syftar på att han slutade i landslaget efter EM 2016 och inte återvände förrän 2021.

Han fortsätter:

– Så jag fortsätter så länge jag kan. Ni får inget annat svar här bara för att vi inte klarade av den här matchen eller inte tog oss till VM. Först måste jag känna mig frisk och känna mig bra. När det känns bra kan jag prestera. Jag ska ska inte komma halvskadad men det gäller Milan också. Det är inte landslaget, det är överhuvudtaget. När du spelar ska du må bra.

”Handlar inte bara om mitt ego”

Ibrahimovic vet inte om han är med ifall Sverige tar sig till EM 2024.

– Jag tror det är för långt fram att blicka. Om jag ens spelar fotboll. Jag går mer efter nuläget, hur jag mår, hur det känns och spelar så länge jag kan prestera. Vi får se vad som händer hemma i klubblaget också. Jag vill spela så länge jag kan men det finns en annan sida man ska leverera till också. Det handlar inte bara om mitt ego.

– Jag vill spela så länge jag kan och inte säga till mig själv att jag kunde ha fortsatt.

ANNONS

Ses vi på lördag? Stryktipset ger dig det absolut bästa från fotbollsvärlden – varje helg.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Zlatan Ibrahimovic

LÄS VIDARE

Bank: Det var faktiskt helt oerhört

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Zlatan Ibrahimovic

VM-kval i fotboll