Damlandslaget i fotboll

Segers känslostorm: ”Undrade vad jag höll på med”

Av: 

Malin Wahlberg

FOTBOLL

Caroline Seger landslagsdebuterade 2005.

17 år senare fick lagkapten uppleva det hon drömt om så länge hon kan minnas.

– Redan från början väldigt känslomässigt jobbigt på ett fint sätt, säger Seger.

TA UT DITT LAG I NYA EM-ELVAN 2022 – LÄS MER HÄR

Redan innan EM-genrepet mot Brasilien stod det klart att det skulle bli nytt publikrekord för det svenska damlandslaget. Den nya siffran skrevs till 33 218 åskådare, och det stora stödet gjorde flera spelare märkbart rörda. 

För Caroline Seger, som har varit med på hela resan, var tårarna inte långt borta under nationalsången. 

– Jag hade lite svårt på nationalsången. Jag stod bredvid Sempa (Sembrant) och hon fick hålla om lite extra. Det är sådana magisk känsla att se alla som sjunger nationalsången. Det är öronbedövande men det träffar också mycket hjärtat såklart, säger Seger och fortsätter: 

– Hon (Sembrant) tittade på mig och undrade vad jag höll på med. Sedan jag var liten har jag drömt om att komma till en arena och alla har landslagströjor på sig. Jag har sett det hända på herrsidan år ut och år in och aldrig fått uppleva det på samma sätt, så det var redan från början väldigt känslomässigt jobbigt på ett fint sätt.

”Har fått slita hårt”

Seger började på bänken på grund av en känning i foten. Men i den andra halvleken byttes hon in till kvällens största jubel. 

– Jag önskar att ni hade fått uppleva det i mina skor. Jag har varit med från att det var 1 000 på läktaren till att det nu är 34 000. Man har fått slita hårt för att komma dit vi är i dag och det har verkligen fungerat så jag är jätteglad. Det är väl så att jag har spelat så många landskamper att jag inte tror att man missat vem jag är så det var skönt att höra det jublet. 
Om du ska försöka beskriva vad hur du kände, vad säger du då? 

– Mycket glädje och känslosamt. Det är våra fans och att få den respekten från svenska folket är allt man någonsin önskat. Jag har inte bett alla att gilla det vi håller på, men åtminstone respektera det och det känns i dag som att vi har kommit dit.

– Det var magiskt. Det är sådant man drömt om hela sin karriär. Gåshud.

PLUS: Charles, 75: ”DET är bättre än gymmet”


”Det var magiskt. Det är sådant man drömt om hela sin karriär”, säger Seger om inramningen på Friends.

”De har tröttnat”

Magdalena Eriksson berättade att hon hade fixat 40 biljetter till vänner och familj på plats. Hur många Caroline Seger hade på Friends?

– Noll! Det finns inget intresse längre. Denna gången är de faktiskt i Spanien, säger Seger med ett leende och fortsätter: 

– Det känns lite som att de tröttnat. Men det är fullt förståeligt, de kommer vara på plats lite i England. Jag förstår bara inte hur man kan missa de här matcherna. 

Seger gav också lugnande besked kring sin skadekänning och lovade att hon är startklar till EM-premiären mot Nederländerna. 

– Om inget annat händer så absolut. 

ANNONS

Jackpot på Europatipset! Chans på 2,5 miljoner – tippa veckans hetaste matcher.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Fotbolls-EM 2022 – allt om turneringen

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Damlandslaget i fotboll

Magdalena Eriksson

Caroline Seger