Therese Sjögran

Avslöjar: Chelsea och Arsenal har lagt bud på Cankovic

Av: 

Daniel Kristoffersson

FOTBOLL

Jelena Cankovic har varit en av damallsvenskans bästa spelare de senaste åren.

Enligt engelska uppgifter till Sportbladet vill nu både Chelsea och Arsenal värva stjärnan - och klubbarna har aktiverat spelarens utköpsklausul.

Samtidigt gör FC Rosengård allt för att behålla henne.

– Det går alltid rykten runt bra spelare, säger sportchefen Therese Sjögran.

Jelena Cankovic värvades till Rosengård från Växjö 2019 och har sedan dess gjort 19 allsvenska mål för klubben. Den kreativa mittfältaren anses som en av damallsvenskans bästa spelare och är även landslaggsspelare för Serbien. Och nu har hon dragit till sig intresse från två av Europas största klubbar.

Enligt Sportbladets engelska uppgifter har både Arsenal och Chelsea lagt bud på Cankovic. De båda Londonklubbarna ska också ha aktiverat Cankovics utköpsklausul, som skrevs in när hon förlängde sitt kontrakt med fyra år förra året.

Har aktiverat utköpsklausulen

Det gör att de regerande svenska mästarna inte kan tacka nej till buden som kommit in. Och om spelaren väljer att gå till någon av klubbarna kan inte Rosengård stoppa henne om hon kommer överens om ett kontrakt.

Jelena Cankovic.

Samtidigt jobbar klubben hårt på att hon ska stanna och det återstår att se vad som händer.

Sportchefen Therese Sjögran är fåordig kring Cankovic.

– Det går alltid rykten runt bra spelare och Jelena är ju en sån. Hon har kontrakt med oss till 2025, det är det enda jag kan kommentera, skriver hon i ett sms.

Rosengård värvade nyligen Olivia Holdt från Fortuna Hjørring i Danmark. 21-åringen har meriter från spel i Champions League och från spel med det danska landslaget. Hon beskrivs som en spelskicklig mittfältare och har skrivit på ett kontrakt över säsongen 2024.

ANNONS

Stor dramatik eller promenadseger? Tippa veckans toppfotboll och se om du fixar 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenskan inifrån: Stjärnan förhandlar med Bajen – erbjuden kontrakt

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Therese Sjögran

FC Rosengård

Fotboll

Damallsvenskans Bästa