Hammarby favoriter: ”Det kommer jag inte svara på”

Hammarby mot AIK kan väl bara sluta på ett sätt?

Eller?

Ellen Gibson bryr sig inte om att motståndarna är fast förankrade i botten av damallsvenskan.

– Jag har inte koll på AIK utan jag fokuserar på hur det går för oss, säger Gibson.

När Hammarby tar emot AIK på Kanalplan under söndagen gör man det som tydliga favoriter.

Efter en tuff start i damallsvenskan kommer Hammarby till matchen med två raka segrar i ryggen. Först 2–1 i derbyt i Djurgården och därefter hela 5–1 borta mot Kalmar.

– Det är mer harmoniskt på något sätt. Vi har börjat spela med självförtroende, mod och gör det tillsammans, säger Madelen Janogy.

Samtidigt har AIK tio raka förluster och tre poäng i tabellen.

– Det är väldigt kul att spela derby och derbyn är oftast tuffa. Alla matcher i damallsvenskan är tuffa, så det gäller att inte börja ta något för givet, säger Janogy.

Hammarby om derbyt mot AIK

När Viaplays expert Saga Fredriksson gästade Sportbladets podcast ”Femme plus” i tisdags fick hon frågan ifall det finns något som talar för att Hammarby inte ska vinna stort mot AIK.

– Jag tycker inte det. Det är ingenting som tyder på att AIK ska steppa upp inför den här matchen förutom att det är ett derby, säger Fredriksson och fortsätter:

– Just nu tycker jag inte ens man ser en glöd i stackars AIK. Jag säger ”stackars” för jag lider någonstans med dem, det känns som att det är en uppgivenhet kring laget.

Hammarbys spelare är mer försiktiga än experten.

– Jag har ju spelat ganska många derbyn och vet att det är matcher där det smäller extra mycket och det är en kamp på plan. Så det gäller att vara noggranna till 110 procent och redo från start, säger Ellen Gibson.

Är ni stora favoriter?

– Det kommer jag inte svara på. Men vi vill ju ta tre poäng i varje match vi spelar. Det kommer vi göra nu på söndag också.

De förlorade sin senaste match med 4–0 (mot Linköping) och ni vann med 5–1...

– Jag har inte koll på AIK utan jag fokuserar på hur det går för oss. Vi gjorde en bra prestation senast och ska ta med oss de positiva delarna och gå för tre poäng nu på söndag.

”Viktigt, väldigt viktigt”

Adelina Engman och Madelen Janogy är inne på samma spår som Gibson.

– Det har inte gått så bra för AIK men ett derby är alltid ett derby så det känns som att det kommer bli tufft, säger Engman.

– Jag tror det är viktigt att ta jobbet först och så får vi se. Inte börja sväva i väg så mycket, säger Janogy.

Hur viktigt är det att vinna derbyn?

– Viktigt, väldigt viktigt. Man vill vinna alla matcher så klart men derbyvinster är väldigt viktiga.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.