Herrlandslaget i fotboll

Serbiska utspelet inför mötet med Sverige

”Tror ni det blir enkelt för oss”

Av: 

Petra Thorén

FOTBOLL

Sverige saknar en rad nyckelspelare.

Det är inget som motståndarlaget Serbien jublar åt.

– Tror ni att matchen i morgon kommer att bli enkel för oss? undrar förbundskapten Dragan Stojkovic.

Det Sverige som torsdag kväll tar emot Serbien i Nations League är sargat.

En rad nyckelspelare saknas på grund av skador och avstängningar.

Det serbiska landslaget kommer till Friends Arena med en seger i bagaget mot Slovenien, men uppgifterna från den svenska truppen får dem inte att lyfta extra.

– Ibland är det nästan bättre att sakna vissa spelare för då ger de andra 200 procent. Jag ser det inte som en svaghet, säger Axaj-proffset Dusan Tadic, när Sportbladet frågar hur han ser på motståndet.

Förbundskapten Dragan Stojkovic sträcker under onsdag kväll på ryggen när frågorna om det försvagade svenska laget förs på tal. Ja, han blir nästan lite irriterad.

– Tror ni att matchen i morgon kommer att bli enkel för oss? undrar han och påpekar:

– Det kommer ett bli en väldigt svår match. Det spelar ingen roll vilka som spelar eller inte. Ser du på kompositionen av vårt lag från första till andra matchen (i Nations League) så ser du också en rad förändringar i vår startelva. Det är tredje matchen på kort tid så du måste vara intelligent för att sätta ihop ett starkt lag. Det blir en väldigt svår match för oss. Vi är på samma poäng. Vilket innebär att det som Sverige vill, det vill också Serbien och det är att vinna matchen, säger förbundskaptenen.

Saknar stjärnorna

Det är inte bara Sverige som sliter med skador och avstängningar.

Serbien kommer till matchen på Friends utan stjärnorna Aleksandar Mitrovic, Fulham, som är avstängd och skadade Dusan Vlahovic, Juventus.

– Det gör absolut inget. Om inte motståndaren har alla spelare tillgängliga är det bra, säger den svenska förbundskapten Janne Andersson.

Trots att det leder till en del förändringar förväntar sig den svenska lagledningen ett passningssäkert Serbien som kommer att söka assistytorna för att hitta spel snett inåt bakåt i straffområdet.

Dusan Tadic tror inte att saknaden av stjärnorna kommer att påverka lagets insats. Serbien är i Sverige för att vinna - och underhålla.

– Vi saknar också en del spelare men det är en del av fotbollen. Det finns andra spelare som får chansen. Vi vill bara spela bra fotboll och underhålla. Sedan Stojkovic kom har vi bara velat spela bra fotboll. Vi vill vinna med stil, säger Dusan Tadic

.

ANNONS

Jackpot på Europatipset! Chans på 2,5 miljoner – tippa veckans hetaste matcher.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Nya landslagschefen i stor intervju – vill bygga superanläggning

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Herrlandslaget i fotboll

Janne Andersson

Nations League i fotboll