Klart: Magnus Pålsson tar över Djurgården

Pierre Fondin fick lämna damallsvenska Djurgårdens tränarpost.

Nu står det klart vem som ersätter honom.

Magnus Pålsson, 29, är ny tränare i Stockholmsklubben.

Sportbladet kunde under gårdagen avslöja att Magnus Pålsson, assisterande tränare i Helsingborgs U19-lag på herrsidan, var huvudkandidat till att ta över damallsvenska Djurgården efter sparkade Pierre Fondin.

Nu står det klart att det också blir just Magnus Pålsson.

”Spännande på många sätt”

Under tisdagen gick klubbarna ut med nyheten att 29-åringen lämnar Skåne för att ta det vakanta Djurgårdsjobbet.

– Det här känns jättebra och väldigt roligt att få chansen att testa sig själv och se hur det går på en lite högre nivå. Tidigare har jag varit mest på pojk- och herrsidan innan så det blir väldigt spännande på många sätt, säger Pålsson till Djurgårdens webbplats.

Pålsson har tidigare tränat IFK Lidingös division II-herrar, innan han blev assisterande till Alvaro Santos i Helsingborgs akademi.

Debut på lördag

– Otroligt spännande med Magnus som tränare för vårt damlag. Han är känd för sitt ledarskap, sin struktur när det gäller att bygga lag och hans sätt att spela en fotboll som är energifylld och lätt att identifiera. Med den här förändringen är ambitionen att vi ska ta nästa steg mot de målsättningar som vi har. Han är igång redan nu och det ska bli mycket spännande att följa utvecklingen, säger sportchef Jean Balawo till klubbens webbplats.

Djurgården ligger efter 13 spelade omgångar på åttonde plats i damallsvenskan, och möter tabelljumbon Växjö DFF på lördag i det som då blir Pålssons första match vid det blårandiga rodret.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.