Frågan som får Hurtig att reagera: ”Lägger inte fokus på det”

GÖTEBORG. I senaste EM-kvalet förlorade Georgien med 14–0 mot Danmark.

När resultatet kommer på tal hugger anfallaren Lina Hurtig direkt.

– De har också bara förlorat med 2-0 mot Danmark i en match...

Sverige är rankade tvåa i världen. Georgien återfinns på plats 123.

– Det där med rankning är svårt. Det är väl ett lag som vi ska vinna över, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

Var Georgien står i dagsläget är inte helt lätt att veta. Det som skulle vara deras VM-kvalpremiär mot Irland flyttades till juni på grund av reserestriktioner.

– Det är lite speciellt. Vi har fått någon typ av bild hur de har spelat tidigare men man kan inte veta exakt. Spännande, svårt men det ska bli kul och jag tror det kan bli en bra match för oss, säger Lina Hurtig.

Problem med målskyttet

Sverige vann premiären mot Slovakien efter ett tidigt mål där just Lina Hurtig spelade in till Fridolina Rolfö. Trots det tidiga målet så fick inte Blågult målskyttet att lossna. Hurtig har inga problem att rada upp vad som måste bli bättre.

– Förbättra inspelslägena, hur vi tar oss dit, löpningar i box. Det är mycket vi kan förbättra från förra matchen, säger hon.

”Inget vi lägger fokus på”

Men när hon får höra om Danmarks storseger, 14–0, på hemmaplan mot Georgien i EM-kvalet 2019 så svarar hon blixtsnabbt.

– De har också bara förlorat med 2-0 mot Danmark i en match, säger hon och fortsätter:

– Det handlar mycket om när man får målen och ska man se till förra matchen så vinner vi med 1-0 men hade vi fått lossning tidigare där så vet man inte. Det är inget vi lägger fokus på att de torskat med 14-0. Vi måste göra vårt jobb för att vinna. 

Mycket folk i straffområdet

Förbundskapten Peter Gerhardsson har en tydlig bild av vad som väntar. Han tror att Georgien kommer vara bereda på att spela hårt och tufft med mycket folk i egen box. Åtminstone i den första halvleken.

– Sen brukar det ibland luckra upp sig och det är väl den delen vi behöver bli bättre på än i Slovakien. Inspel, kombinationer i och runt straffområdet, säger han. 

Och fasta situationer.

– Det har varit vår styrka och mot Slovakien var vi inte alls bra. Effektiviteten var inte tillräcklig, säger Gerhardsson.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.