Rasistskandal på Stamford Bridge

Under lördagen uppkom en rasistskandal i Premier League-matchen mellan Chelsea och Aston Villa.

Nu fördömer Chelsea händelsen – och startar en utredning för att hitta personen i publiken.

– Klubben jobbar på att identifiera personen, skriver Chelsea i ett officiellt uttalande.

John McGinn.
John McGinn.

Efter två mål av Romelu Lukaku och ett mål av Mateo Kovacic så kunde Chelsea enkelt avfärda Aston Villa med 3–0 i lördagens Premier League-omgång.

Men matchen skulle få en bitter eftersmak.

I ett kort videoklipp som cirkulerar på sociala medier kan det höras en person i publiken skrika rasistiska glåpord mot Aston Villas skotske mittfältare, John McGinn när han ska slå en hörna i den första halvleken.

Chelsea fördömer händelsen

Glåporden som yttrades är bland annat ”Fenian”. Den rasistiska Fenian-referensen härstammar i den revolutionära organisationen Irish Republic Brotherhood som under 1800-talet gjorde revolution mot det brittiska imperiet.

Bakgrunden till de rasistiska glåporden är på grund utav att John McGinn är en supporter till den klassiska skotska klubben Celtic FC, vars supportrar tidigare har varit under utredning från Uefa, då fans till klubben har sjungit hyllningsramsor till IRA.

Nu har Chelsea fördömt händelsen och startat en utredning för att hitta personen som hörs i klippet.

”Klubben jobbar på att identifiera personen och kommer att ta till starka åtgärder” skriver Chelsea i ett officiellt uttalande.

Chelseafans.
Chelseafans.
Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.