Lahdo: ”Blev rejält överraskad”

Publicerad 2022-06-24

Mayckel Lahdo lämnade Hammarby för AZ Alkmaar.

Nu berättar han om klubbvalet, första tiden i Nederländerna, vad Hammarby betytt för honom och familjens överraskningsfest för att fira kontraktet med AZ - innan det var påskrivet.

–Jag visste ingenting om det och blev rejält överraskad, säger Lahdo.

Följ ämnen

Det var i förra veckan som det blev klart att Mayckel Lahdo, 19, lämnar Hammarby för AZ Alkmaar.

Den nederländska klubben köper oss Lahdo i en övergång värd omkring sju miljoner kronor. När Sportbladet når Lahdo har han precis avslutat ett träningspass med AZ.

– Jag skrev på kontraktet i förra veckan och sedan dess har jag varit här nere och tränat. Vissa spelare har inte kommit hit ännu, de som varit i väg med respektive landslag.

– Bland annat så har Jesper Karlsson inte anslutit ännu, säger han.

Mayckel Lahdo lämnade Hammarby i dagarna för spel i nederländska AZ Alkmaar.

”Min dröm har alltid varit att spela utanför Sverige”

När fick du först reda på AZ Alkmaars intresse?

– Det var ganska sent faktiskt, typ i slutet av maj. Jag visste att det fanns ett par andra utländska klubbar som också var intresserade, men när AZ kom med i bilden kändes det rätt från början.

Vad var det som gjorde att du valde AZ?

– Min dröm har alltid varit att spela utanför Sverige och AZ känns som ett väldigt bra steg för mig. Det är en väldigt bra klubb, väldigt professionellt här, alla har varit välkomnande och jättesnälla sedan dag ett.

– Anläggningen är jättebra och holländska ligan känns som ett bra steg för mig.

Vad är målsättningen på kort sikt?

– Målet nu är att spela så mycket som möjligt, slå mig in i laget och göra det så bra som möjligt på varje träning. Jag kommer ta det dag för dag och inte stressa.

Studio allsvenskans instagramkonto uppmärksammar hur familjen överraskar Mayckel Lahdo för att fira kontraktet med AZ Alkmaar.

”Fantastisk tid i Hammarby”

Vad tänker du om tiden i Hammarby?

–Jag har haft en fantastisk tid i Hammarby och har klubben att tacka för allt. Det har fostrat mig och gjort mig till den spelare jag är idag. Självklart var det tufft att lämna klubben som jag tycker så mycket om, men när jag fick den här chansen hos AZ så kändes det som sagt helt rätt att hoppa på det.

– För mig är det en dröm som går i uppfyllelse, så på så sätt var det inte svårt att tacka nej.

Hur gick tankarna när du som ung väljer att lämna för spel utomlands till en så pass bra liga som Eredivise?

– Man tänker så klart jättemycket. Vad händer om jag inte får spela och så vidare. Samtidigt visade de så tydligt att de ville ha mig och jag känner själv att jag har självförtroendet för att lyckas och att jag ville ta den här chansen.

Det cirkulerar ett klipp på Tiktok där din familj överraskar dig för att fira ditt kontrakt med AZ Alkmaar. Så det var dom som egentligen släppte att du var klar för AZ?

– Haha, jag visste faktiskt ingenting om det där. Jag blev överraskad och trodde bara jag skulle åka hem till mina kusiner för att träffa dem. Men då överraskade de mig med en fest istället.

– Det var väldigt kul.

Men du hade inte skrivit på när de firade dig?

– Nej, det hade jag inte gjort. Men det gick ju bra ändå, säger Lahdo med ett skratt.