Kristianstad tog sjunde raka segern

Publicerad 2022-06-19

Segertåget fortsätter för Kristianstad.

I dag besegrades Piteå med 1–0, vilket innebar sjunde raka segern.

– Det var bara tre poäng som gällde, säger Mia Carlsson till Viaplay.

Tillsammans med Rosengård har Kristianstad varit damallsvenskans formstarkaste lag på sistone. I dag tog KDFF emot Piteå – och hemmalaget fick en drömöppning.

Evelyne Viens gav Kristianstad ledningen med 1–0 efter knappt tio spelade minuter. 25-åringen från Kanada tryckte in målet efter att ha blivit framspelad längst vänsterkanten av Mia Carlsson.

Kort innan halvtidsvilan var hemmalaget nära att utöka ledningen, men Mandy McGlynn stod för en vass räddning.

Den andra halvleken var tempofattig och innehöll inte mycket till målchanser. I den 81:a minuten blev Katrina Guillou frispelad, men Piteå-spelaren fick inte till något bra avslut. Guillou fick även en bra möjlighet på stopptid, men hennes skott gick en bit utanför Kristianstad-målet.

Hemmalaget höll undan och vann med 1–0.

– Det är mycket kamp och dueller. Jag tycker vi har en halvlek var. Jag känner mig besviken över att vi inte får med oss någon poäng. Det hade känts rättvist, säger Piteås Cecilia Edlund till Viaplay.

Besvikelse i Piteå, men desto gladare i Kristianstad.

”Väldigt nöjda med vårsäsongen”

– I första halvlek tycker jag att vi har ganska bra kontroll på dem. Andra halvlek var kanske inte supervälspelad av någon av oss, men det var bara tre poäng som gällde, säger Mia Carlsson innan hon ger sin syn på KDFF:s vår.

– Överlag ska vi vara väldigt nöjda med vårsäsongen.

I och med resultatet ligger Kristianstad kvar på tredje plats i tabellen, sex poäng bakom serieledarna Rosengård. Piteå ligger på åttonde plats.

Nu väntar uppehåll i serien, då EM i England inleds om några veckor.

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.