Fotboll

Klart: Lahdo lämnar Hammarby

Av: 

Samuel Abrahamsson

FOTBOLL

Sportbladets avslöjande är bekräftat.

Mayckel Lahdo lämnar Hammarby för AZ Alkmaar.

– Vi önskar honom lycka till, säger sportchefen Jesper Jansson.

Tidigare under fredagen stod det klart att Williot Swedberg lämnar Hammarby för Celta Vigo i klubbens största affär någonsin.

Nu står det även klart att Mayckel Lahdo lämnar Stockholmsklubben. Yttern har skrivit på för nederländska AZ Alkmaar, något som Sportbladet tidigare har kunnat avslöja.

– Mayckel har sedan länge haft ett erbjudande om att förlänga med Hammarby som han valt att inte skriva på. Därför väljer vi att sälja honom under det här fönstret till AZ Alkmaar. Vi tackar Mayckel för hans tid i Hammarby och önskar honom lycka till, säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson till klubbens hemsida.

”Hoppas vi ses igen”

Lahdo har skrivit på ett femårskontrakt med AZ där han blir lagkamrat med Jesper Karlsson.

– Jag har vuxit upp i Hammarby och Bajen har alltid varit som mitt andra hem. Jag är evigt tacksam för allt klubben gett mig. Utan er hade jag inte varit den fotbollsspelaren jag är i dag, det har varit en dröm och en ära att få bära Hammarbytröjan framför alla fans på Tele2. Jag hoppas vi ses igen! Stort lycka till resten av säsongen, säger Lahdo.

Enligt Sportbladets uppgifter får Hammarby en övergångssumma på omkring sju miljoner kronor. Men det ska även finnas en vidareförsäljningsklausul inskrivet i avtalet mellan klubbarna.

Totalt blev det 17 matcher och ett mål på två säsonger i i allsvenskan för 19-åringen.

Publisert:

LÄS VIDARE

AVSLÖJAR: På väg att värva Bajen-talangen

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Fotboll

Allsvenskan i fotboll

Hammarby IF Fotboll

AZ Alkmaar