Tung förlust för Elfsborg mot Sirius

UPPSALA. Elfsborg behövde tre poäng för att haka på i toppen.

Men Sirius chockade gästerna på Studenternas.

– Det är tufft, luften går ur oss, säger Simon Strand.

Följ ämnen i artikeln

Elfsborg låg åtta i allsvenskan med sju poäng upp till ledande AIK inför mötet med Sirius. Det var alltså tre viktiga poäng som stod på spel för bortalaget.

Elfsborg började också bra, men Sirius kom in allt mer i matchen och skapade flera lägen.

Elfsborg hade dock bästa chansen i den första halvleken. Med kvarten kvar till paus André Römer gick på ett lurigt skott som tog i stolpen och på returen var Jesper Okkels fri, men Tommi Vaiho stod för en jätteräddning. 

Kouakou målskytt

Sirius hade en boll inne med tio minuter kvar till paus, men Christian Kouakou vinkades av för offside.

Men i den andra halvleken skulle ha få sitt mål. Adam Hellborg spelade in till Kouakou som slog bollen mellan benen på Johan Larsson och in i mål i den 57:e minuten.

– Vi går bort oss på vänstersidan och blir frustrerade för att de bryter vårt anfall. De kommer två mot två och en chip till Kouakou. Jag försöker bara sakta ner honom och han avslutar mellan benen på mig. Det ska göras bättre och det tar jag på min kappa, säger Larsson.

Sex minuter senare ökade Aron Bjarnason på till 2–0. Elfsborg jagade en reducering, men kom aldrig speciellt nära.

– Det är tufft. Det känns som att vi har många målchanser, men sätter inte dit dem. I andra halvlek får de två lägen och sätter dit båda, det är tufft och luften går lite ur oss såklart, säger Simon Strand.

Svarar på kritiken

Elfsborg ligger nu nia i tabellen, fortfarande sju poäng bakom AIK.

– Säsongen är lång, den här precis börjat känns det som. Det är klart att vi vill ha de här vinsterna, men säsongen är lång. Vi får kämpa på. Det finns bara att jobba hårdare och vinna alla resterande matcher.

Johan Larsson är inne på samma spår.

– Det går inte att stå här och ljuga om att vi ligger etta, men det är väldigt många matcher kvar och mycket kan hända. Det är vad det är, säger han.

Elfsborg högerback fick kritik av Nordin Gerzic efter matchen. ”Jag tror inte jag har sett honom så dålig någon gång”, sa Discoverys expert.

Larsson själv tar kritiken med ro.

– Det är upp till var och en att bedöma, det är helt okej med mig. Jag har varit med så pass länge att jag vet att folk tycker olika. Det respekterar jag. Jag vet inte hur många matcher han har sett med mig, jag har nog varit sämre än det här, men det var ingen toppeninsats, säger han.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.