Match avbröts efter knallskott: ”Fan håller de på med?!”

Ställningen 1–1 med drygt tio minuter kvar mellan IFK Göteborg och Varberg.

Då kastade någon in ett knallskott som smällde av nära en fotograf på Gamla Ullevi och matchen avbröts en kortare stund.

– Det är ok förutom att det tjuter i öronen, typ kraftig tinnitus, säger fotografen.

IFK Göteborg mot Varberg stod 1–1 efter 77 minuter spel. Då kastade någon in ett knallskott nära en fotograf och domaren valde att tillfälligt avbryta matchen innan de återupptogs.

– Vad fan håller de på med? Det står en man där som tar bilder och så är det någon åsna som gör så här, säger Discoverys expert Nordin Gerzic.

Göteborgsspelaren Gustaf Norlin var på planen när knallskottet kastades.

– Man hörde bara att det small och då blir det som det blir att vi får gå in. Det får inte hända under en fotbollsmatch. Det kändes som vi hade ett ganska bra momentum också så det är onödigt och tråkigt, säger han.

Stör det er spelare när något sådant händer?

– I och med att vi hade momentum så är det klart att det stör men sånt där hör ju inte hemma på en fotbollsplan liksom.

”Känns oerhört konstigt”

Till Sportbladet säger fotografen att han mår okej.

– Det är okej förutom att det tjuter i öronen, typ kraftig tinnitus. Att kasta en banger ner mot fotografer, bollkallar och andra funktionärer känns oerhört konstigt, säger han.

IFK Göteborgstränaren Mikael Stahre var, likt många övriga, upprörd över händelsen.

– Det är bara dåligt. Båda lagen vill ha en trevlig och säker upplevelse, säger han.

Finns det motsatsförhållande mellan festen på läkarna och alternativet, att visitera alla för få stopp på sådana här saker?

– Jag vet inte hur man ska komma åt det. Vill någon sabba och har för avsikt att förstöra så är det svårt att stoppa det. Det går inte att få bort varenda sak. Det är bara tråkigt. Det är bara att hoppas att folk tar sitt förnuft till fånga.

Johan Gunnebo, matchdelegat, SvFF:

– En person i en grupp om tre kastade bangern. Enligt polisen finns det mycket skarpa övervakningsbilder på de här tre. De är inte gripna än men polisen har goda förhoppningar att man ska kunna identifiera och lagföra dem, säger han.

– Det är obegripligt att någon agerar på det här sättet. Jag kommer rapportera händelsen i min matchrapport och så får förbundet hantera ärendet vidare. Varken jag eller polisen har någon kritik mot säkerhetsarbetet från arrangörsklubben, IFK Göteborg.

Mike Sahlenius, IFK Göteborgs säkerhetschef:

– Jag har upprättat en polisanmälan och lämnat uppgifterna till polisen.

Slutade oavgjort

Matchen då? Den slutade oavgjort.

Hosam Aiesh gav Blåvitt ledningen i den första halvleken efter en mycket fin framspelning av Marcus Berg som tog ner en långboll perfekt och passade vidare till Aiesh som placerade in bollen.

Varberg kvitterade till 1–1 efter 70 minuter när Alexander Johansson blev helt fri vid den bortre stolpen efter ett långt inkast och fler mål blev det inte.

– Vi har tränat på det här i veckan, det är där jag ska vara. Vi är heta på inkast, säger Johansson.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.