Schough bakom allt i storsegern: ”Kan bli livsfarliga”

MALMÖ/STOCKHOLM. Hammarby imponerade spelmässigt.

Men Rosengård visade sin klass och vann till slut med hela 4–1. Trots en lång skadelista.

– Kan vi bara någon gång få full trupp kommer vi bli livsfarliga, säger tvåmålsskytten Olivia Schough.

Följ ämnen i artikeln

Det var nog inte många som trodde att Hammarby skulle störa Rosengård på bortaplan – än mindre efter att Stefanie Sanders gett skåningarna ledningen med 1–0 i den 14:e minuten.

Men efter en blixtsnabb replik av Emilia Larsson var det sedan Hammarby som pressade på för ett ledningsmål.

Gästerna från Stockholm hade de regerande mästarna i gungning, men då rann Olivia Schough igenom i djupled på en omställning och lobbade in 2–1 sedan Bajen-keepern Kathrine Larsen hamnat helt på mellis.

”Dåligt försvarsspel”

Ett av, skulle det visa sig, många misstag som till slut fällde Hammarby.

– Det är dåligt försvarsspel. De är skickliga och vi är inte riktigt på tårna, säger Emilia Larsson.

Hon fick själv ytterligare ett jätteläge från nära avstånd men lyckades inte ens pricka mål med sin nick.

– Så jävla dåligt. Det ska vara mål där. Jag kan inte missa när jag står helt öppet framför mål, säger hon besviket efteråt.

”Tål inte mycket mer”

De regerande mästarinnorna har inte imponerat på samma sätt som de gjorde i fjol. Mycket på grund av en lång skadelista.

– Att vi ligger där vi ligger just nu med de skadorna vi har visar att vi har en bred trupp men vi tål inte mycket mer. Vi har nästan en halv startelva på skadelistan, säger sportchef Therese Sjögran.

Senast in på den listan är Mimmi Larsson som fick en känning i samma baksida lår som hon har haft problem med tidigare i seriefinalen mot Häcken.

– Vi vill inte chansa med något. Hon har gjort en MR i dag så vi får svar i morgon. Vi hoppas att det är en överansträngning. Det är tråkigt för att hon är viktigt för oss med sitt presspel, säger Sjögran.

Utnyttjade misstagen

Mot Hammarby rann dock siffrorna i väg till slut. Rosengård utnyttjade misstag från gästerna. Bea Sprung satte 3–1 innan Olivia Schough fastställde slutresultatet till 4–1.

– Sett till målchanser är det rättvist. Sen tycker jag Hammarby gör det svårt för oss. 4–1 är kanske lite väl stora siffror, men vi sätter våra chanser, säger Schough efteråt och fortsätter:

– Många av oss spelar hela tiden så med det vi har nu tycker jag vi gör det väldigt bra. Kan vi bara någon gång få full trupp kommer vi bli livsfarliga. 

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.