Här är Sveriges VM-kvaltrupp i oktober

Johanna Rytting Kaneryd tillbaka efter kritiken

Peter Gerhardsson har tagit ut truppen till oktobersamlingen.

Då är Johanna Rytting Kaneryd med igen efter kritiken.

– Jag har använt det som bränsle, säger hon.

Det blev en väntad trupp som förbundskapten Peter Gerhardsson tog ut till samlingen.

Ut från senast kliver Real Madrids knäskadade Kosovare Asllani och resestrulande Julia Roddar, som inte släpps av sin amerikanska klubb Washington Spirit i tillräckligt god tid.

I stället kommer Julia Zigiotti Olme med på nytt. Och detsamma gäller hennes BK Häcken-lagkamrat Johanna Rytting Kaneryd.

– Det är jätteskönt att få det beskedet. Jag hade inte förväntat mig det, så det var en positiv överraskning, säger Rytting Kaneryd till Sportbladet.

På vilket sätt är det en överraskning?

– Jag hade inte tänkt så mycket på det eftersom jag inte var med förra gången. Då bestämde jag mig för att fokusera på klubblaget. Men jag har verkligen kämpat för det här, säger hon.

Vädrade missnöje

Ja, hon saknades i både den förra VM-kvaltruppen, och i sommarens OS.

Någonting som gjort henne frustrerad, vilket hon varit öppen med.

– Jag skulle ljuga om jag inte skulle säga att jag är besviken, för det är jag, sa hon till Sportbladet om situationen i september.

Och nu får hon alltså chansen i VM-kvalet mot Irland, som spelas på bortplan den 21 oktober. Därefter väntar en träningslandskamp mot Skottland fem dagar senare, även den borta.

– Jag har varit besviken men jag har fortsatt kämpa och varit tydligt med hur jag känner.

– Det var tufft när jag fick beskedet att jag inte kom med, men jag har bara använt det som bränsle. Min tid skulle komma. Det var bara frågan om när. Jag har bara fokuserat på att göra det så bra som möjligt, och nu kommer beskedet, säger hon nu.

Blev målskytt i stekheta seriefinalen

– Det är bra att man är så sugen på att komma tillbaka. Det är det enda sättet – att prestera, motiverar Gerhardsson uttagningen.

Prestera gjorde Rytting Kaneryd sannerligen i den allsvenska seriefinalen mot Rosengård för tio dagar sedan. Det blev både mål och rungande ribbskott. Passande nog inför Gerhardssons ögon.

– Det tror jag absolut påverkade beslutet. Det var en så viktig match, då betyder det lite extra att få kliva fram och göra mål. Det var nog till min fördel att jag fick göra det och att han var på plats, säger Rytting Kaneryd.

Truppen i sin helhet finner du i faktarutan nedan.

Johanna Rytting Kaneryd.
Johanna Rytting Kaneryd.
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.