Ronnie Hellström drabbad av cancer

Ronnie Hellström, 72, har drabbats av cancer.

För Expressen berättar fotbollsikonen att han fått en obotlig tumör på matstrupen.

– Jag tar en dag i taget, säger han.

Den före detta landslagsmålvakten och Hammarby-ikonen berättar att man vid en undersökning i våras fann en elakartad, obotlig tumör som satt sig på matstrupen och som gjorde det nästintill omöjligt att äta.

I augusti fick han kraftig magsmärta och fördes med ambulans till sjukhus.

– I vanliga fall hade det inte varit så allvarligt men nu var immunförsvaret så nedsatt. Det var på håret att jag överlevde, har de sagt. Jag låg på sjukhuset i en vecka, säger Hellström.

Stabiliserat tillstånd

Idag är hans tillstånd stabiliserat och han har lättare att få i sig mat. Han säger att han tar en dag i taget, försöker hålla modet uppe och att han är tacksam för allt stöd från nära och kära.

Legendar i Bajen

Ronnie Hellström var en av Sveriges största målvaktsprofiler på 70-talet. Han spenderade större delen av sin karriär i Hammarby där han började spela redan som 12-åring. Totalt gjorde han 171 matcher i Bajen. Därefter blev det en lång utlandssejour i tyska FC Kaiserslautern där han spelade över 200 matcher.

Hellström gjorde också 77 landskamper för Sverige och spelade i tre VM – 1970, 1974 och 1978.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN