Malmö FF

AIK blixtvände mot Elfsborg – guldstriden lever

Nicolas Stefanelli matchhjälte efter två mål

Av: 

Jonathan Nilsson

Michael Wagner

Per Bohman

FOTBOLL

BORÅS. Guldstriden lever in i den sista omgången.

Då skickar Mikael Lustig en psykning till Malmö FF.

– Det är ett litet fiasko om Malmö inte vinner SM-guldet. Pressen är extremt stor där, säger AIK:aren.

Malmö FF kunde bli mästare i kavaj under måndagskvällen, men då krävdes det att tabellfyran Elfsborg och trean AIK kryssade.

Elfsborg ledde två gånger om, efter dubbla mål av Rasmus Alm i första halvlek. Men det blev till slut AIK som knep tre mycket viktiga poäng i guldstriden efter en stark andra halvlek.

– Vi lovade varandra att komma ut som ett annat i AIK i andra halvlek, säger AIK-tränaren Bartosz Grzelak.

Dubbla mål av Stefanelli

Filip Rogic kvitterade till 2–2 i den 54:e minuten och bara två minuter senare skickade Nicolas Stefanelli in en retur för 3–2.

Elfsborg, som tvingade klara sig utan en utbytt och skadad Johan Larsson, tryckte på för en kvittering. Men samme Stefanelli slängde sig fram i straffområdet och stötte in 4–2 i matchminut 77.

– Det var en så underbar känsla att hjälpa laget, säger argentinaren.

Striden om guldet står därmed mellan Malmö och AIK. Eftersom skåningarna har två poäng och tio plusmål till godo krävs det i praktiken att AIK besegrar Sirius hemma samtidigt som Malmö förlorar hemma mot Halmstad för att AIK ska gå om.

– Det är fantastiskt att få slåss om guldet. Det ska lite till, vi måste göra vårt jobb. Det är fantastiskt att vi med en omgång, på hemmaplan ska slåss om guldet. Det har hänt många konstiga saker i den här guldjakten. Vi får se hur den här slutakten kommer skrivas, säger Grzelak.

MFF möter ett Halmstad som slåss för att undvika kval.

– Det är inte negativt att Malmö möter ett lag som har något att spela för, säger Grzelak.

”Det är inte negativt...”

Nabil Bahoui, drömmer du om guld nu?

– Det är klart jag drömmer om SM-guld. Det hade inte suttit fel. Det krävs att vi vinner en match mot ett tufft lag. Vi har fortfarande chans om vi gör vårt på Friends, säger AIK-anfallaren som nickade in lagets första mål i matchen.

Mikael Lustig var förstås glad efter matchen. Nu lägger han över all press på Malmö FF.

– Att vi slåss om guldet med en omgång kvar. Det är stort. Jag vet inte om Malmö darrar, men de känner att vinner de inte SM-guld så är det ett litet fiasko. De satt nog och hejade på Elfsborg, säger han och fortsätter:

– Trots att Malmö legat i toppen och tagit sig till Champions League så har det känts lite som kris när de kryssar borta mot Varberg och måste snacka med fansen. Det har hänt i mer än en match. Pressen är extremt stor i Malmö med tanke på deras framgångar, den truppen de har och pengarna de har spelat in. Skulle Malmö inte vinna så är det ett misslyckande. Samtidigt vet vi att allsvenskan är en tuff liga.

Milosevic: ”Sagt det i tolv omgångar”.

Alex Milosevic håller med lagkamraten.

– Jag har sagt sedan tolv omgångar tillbaka (att det är ett fiasko om Malmö inte vinner guld). Det är en stor skillnad i intäkter, de har varit i Champions League och ja... så det håller jag med om. Vinner vi och vinner Malmö är det bara att gratulera. Vi ska fokusera på vår match.

Mittbacken unnade sig också en pik mot den samlade journalistkåren, som han menar har underskattat AIK grovt.

– Vi har klarat Europaspel nu. Det är positivt. Ni journalister tippade ju oss åtta, nia och tia inför säsongen. Det är en liten box i ansiktet på er, säger Milosevic och skrattar.

Nu hoppas spelarna helhjärtat på Halmstad.

– Malmö har torskat mot Mjällby hemma. Varför skulle de inte kunna förlora mot HBK? Halmstad måste ju vinna sin match också. Allt kan hända i den sista omgången, säger Filip Rogic.

Lustig fyller i:

– Det är skillnad på HBK borta och HBK hemma, som vi förlorade mot. Samtidigt är det ett av seriens kanske försvarsstarkaste lag. De släpper inte väldigt lite mål. De har också bra forwards som kan straffa vilket lag som helst. Malmö är jättefavoriter men bollen är rund.

AIK jublar efter Nicolas Stefanellis 3–2-mål mot Elfsborg.
Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Malmö FF

LÄS VIDARE

Bohman: Det är klart att ni ska drömma om guld, AIK

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Malmö FF

AIK Fotboll

IF Elfsborg

Allsvenskan i fotboll