Kvalet till fotbolls-VM 2019 damer

Danska spelarna stod över ny träning

Av: 

TT

Det svenska fotbollslandslaget är i full gång med sin uppladdning inför VM-kvalet mot Danmark på fredag. Frågan är om laget får någon motståndare.

Foto: Adam Ihse/ TT

FOTBOLL

Med tre dagar kvar till VM-kvalmatchen i fotboll mellan Danmark och Sverige är den danska fotbollskonflikten fortfarande inte löst.

Inte heller på tisdagen dök de danska landslagsspelarna upp till den planerade träningen i Helsingør – och det blir nu allt mer osäkert om kvalmatcherna mot Sverige på fredag och mot Kroatien på tisdag blir av.

Konflikten mellan spelarna och det danska fotbollsförbundet DBU handlar om förhandlingarna kring ett nytt kollektivavtal. Enligt Rosengårds anfallsstjärna Sanne Troelsgaard skiljer motsvarande nära 600 000 kronor mellan parterna i nuläget.

– De ger sig inte och det är ganska starkt av ett lag att fortsätta på det spåret och tro att de ska vinna tillslut. Jag känner några danskor och vet själv hur det är att ta fajter. Jag hoppas att det löser sig till deras fördel till slut, sa Carolina Seger till Sporbladet i går.

Kan bli diskade

Om Danmark inte spelar matchen mot Sverige så riskerar laget att bli diskat.

För en månad sedan fick träningslandskampen mot Nederländerna ställas in, men den efterföljande VM-kvalmatchen mot Ungern (6–1-seger) genomfördes med hjälp av ett tillfälligt avtal.

Sverige-Danmark ska spelas fredag 18.15 och sänds i TV 12.

ANNONS EXTERN LÄNK

PREMIÄR! Klicka hem Sportbladets Heja Sverige-tröja till EM. Begränsat antal – först till kvarn

Sportbladet Shop

Publisert:

LÄS VIDARE

VM-kvalet ställs in: ”Får fan skämmas”

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Kvalet till fotbolls-VM 2019 damer

VM-kval i fotboll

Damlandslaget i fotboll