Cristiano Jr: ”Hur kan de straffa bästa spelaren i världen?”

Uppdaterad 2022-11-22 | Publicerad 2022-11-19

För en månad sedan stängdes Cristiano Ronaldo av i tre dagar efter att ha vägrat att komma in i en match mot Tottenham.

I en stor intervju med Piers Morgan avslöjar han äldsta sonens första ord efter beskedet.

– Jag kom hem och min son undrade hur de kan straffa den bästa spelaren i världen, säger han i intervjun som kan ses i sin helhet på Viaplay.

Cristiano Ronaldo lämnar Manchester United – klubben bekräftar

Cristiano Ronaldo har skördat framgångar i nästan hela sin karriär. Men tiden efter att han vände tillbaka till Manchester United har varit tuff och sedan Erik ten Hag tog över klubben inför säsongen har han förlorat sin fasta plats i startelvan.

I en stor intervju med den engelske journalisten Piers Morgan går han hårt åt de som kritiserat honom.

– Jag har känt mig förrådd. Jag känner att vissa i klubben inte vill ha mig här, inte bara nu utan även förra året, säger han i intervjun som kan ses i sin helhet på Viaplay.

Vägrade komma in mot Tottenham – stängdes av

När Manchester United mötte Tottenham hemma på Old Trafford för en månad sedan vägrade Ronaldo att komma in från bänken med några minuter kvar att spela.

Kort därefter meddelade klubben att han inte skulle få spela nästkommande match mot Chelsea och att han var avstängd från alla träningar med laget de kommande tre dagarna.

För Piers Morgan berättar Ronaldo om hans äldsta son Cristiano Jr:s förvåning när han berättade om avstängningen.

– Jag kom hem och min son undrade hur de kan straffa den bästa spelaren i världen.

– Jag sa till honom att jag inte skulle spela matchen för att jag inte hade betett mig och han kollade på mig och undrade ’vad då inte betett dig?’

Cristiano Ronaldo tillsammans med Georgina Rodriguez och sonen Cristiano Ronaldo Jr.

Rasar mot ägarna

37-åringen fortsätter att gå hårt mot Uniteds ägare – familjen Glazer.

– De bryr sig inte om klubben.

– Det kommer bli svårt för United att ligga i toppen, inte bara på grund av Glazers utan på grund av strukturen runt klubben. Det är som Picasso sa; man måste riva ned för att kunna bygga nytt och för mig är det inget problem. Om de ska vända på det måste de förändra många saker.

På fredagen kom rapporter om att klubben planerar att stämma Ronaldo på grund av intervjun. Och själv är inte säker på om han kommer bli kvar.

– Jag vet inte vad som kommer att hända efter VM. Fansen kommer alltid att finnas i mitt hjärta och jag hoppas att de kommer att vara vid min sida oavsett om jag är tillbaka eller inte.