Cristiano Ronaldos utbrott när han byttes ut

Cristiano Ronaldo ilsknade till i samband med att han blev utbytt mot Sydkorea.

Nu avslöjar han varför.

– Deras spelare sa åt mig att skynda mig, så jag bad honom hålla käften, säger han.

Portugal åkte på en skrällförlust i den avslutande gruppspelsmatchen mot Sydkorea och storstjärnan Cristiano Ronaldo fick lämna planen mållös redan i den 65:e minuten.

Enligt den portugisiska tidningen A Bola ska han ha väst ilsket mot den egna bänken i samband med bytet och bett om att få vara kvar på planen längre.

Men det var inte det enda som gjorde Ronaldo upprörd.

”Ingen auktoritet”

På väg ut till sidlinjen utspelades en hätsk ordväxling med Sydkoreas Cho Gue-sung och nu avslöjar Ronaldo själv vad det handlade om.

– Deras spelare sa åt mig att skynda mig, så jag bad honom hålla käften. Han har ingen auktoritet, så han behöver inte säga något. Om det tar för lång tid så säger domaren åt mig, inte han (Gue-sung), säger Ronaldo enligt The Mirror.

Ronaldo skriker på Cho Gue-sung.
Ronaldo skriker på Cho Gue-sung.

– Men det är lugnt. Det var i stridens hetta.

”Ronaldo var arg”

Förbundskapten Fernando Santos förklarade också efteråt att Ronaldos ilska var riktad mot den sydkoreanske spelaren snarare än mot Santos själv.

– Ronaldo var arg när han blev utbytt, men det berodde på att den sydkoreanske spelaren förolämpade honom när han var på väg av planen, säger han.

Portugal är, trots chockförlusten, vidare till åttondelsfinal som gruppetta och ställs mot Schweiz.

Sydkorea möter Brasilien.


Åttondelsfinalerna i fotbolls-VM 2022

Lördag

Söndag

Måndag

Tisdag

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.