Uppringd av landslag – tack vare tv-spelet

Omtalad på tv, fick hundratals meddelanden och blev uttagen i landslaget – fanns bara ett problem

avPatrik Brenning

Foto: Wikimedia commons
Ruben Aguilar.

Plötsligt fick fransmannen Ruben Aguilar massor av bolivianska fans, diskuterades på radio i Sydamerika och blev till och med tillfrågad om landslagsspel.

Allt på grund av en groda i fotbollsspelet Football Manager.

Försvararen Ruben Aguilar lämnade i maj Auxerre för spel i Ligue 1 och Montpellier. 24-åringen har under hösten fått speltid men inte gjort några större avtryck – i alla fall inte i hemlandet Frankrike.

”Blev till hundratals”

Däremot har Aguilar plötsligt blivit stekhet i Bolivia. Detta trots att fransmannen inte har någon koppling till landet i Sydamerika.

– Det började redan förra året när jag började få massa meddelanden från bolivianer efter mina matcher. När vi sedan hade spelat mot PSG blev det till hundratals. De diskuterade mitt namn på sociala medier och det var väldigt många som hörde av sig, säger Aguilar till goal.com.

”Talade om det på tv”

Innan försvararen själv lyckats räkna ut vad all uppmärksamhet berodde på hade det redan eskalerat ytterligare.

– Uppenbarligen talade de om att jag var uttagningsbar till landslaget på tv i Bolivia. Jag fick så många frågor om det att jag till sist var tvungen att själv gå ut och dementera det på min hemsida.

Det hade då gått så långt att till och med Bolivias landslagsledning hört av sig med en intresseförfrågan till Ruben Aguilar. I dag har 24-åringen också en teori om bakgrunden till missförståndet.

– Jag tror att det började med datorspelet Football Manager. De satte dubbelt medborgarskap på mig så att jag både hade mitt franska och Bolivias.

ARTIKELN HANDLAR OM