Björkegren lämnar Linköping

avLo Hägerfelth

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYR N

Linköpings FC går skiljda vägar med tränaren Kim Björkegren.

Det meddelar de svenska mästarna i ett pressmeddelande.

– Trots dessa framgångar väljer jag att söka mig vidare, säger tränaren.

Linköpings FC vann nyligen Allsvenskan och är fortsatt kvar i Champions League. Men nu får klubben leta efter en ny tränare. I ett pressmeddelande meddelar klubben att Kim Björkegren har valt att lämna klubben.

– Kim har levererat ett mycket bra resultat tillsammans med övriga ledare och spelare och det är alltid tråkigt när tränare lämnar, men det är en del av elitidrottens vardag, säger ordförande Christer Mård i pressmeddelandet.

– Det är viktigt med kontinuitet, och förändringar kommer alltid att ske. Klubbens framtida möjligheter inom den sportsliga verksamheten blir alltid avgörande när vi beslutar inför kommande säsong.

Björkegren tog över Linköping i januari och lämnade då Hovås Billdal. Kontraktet skrevs på tre år, men avtalet bryts alltså i förtid.

– Jag känner stolthet över det vi åstadkommit tillsammans under säsongen och hur vi presterat med tanke på alla förändringar som skedde inom klubben inför och under innevarande säsong. Vi har vunnit SM-guldet med hela 9 poängs marginal och tagit oss till kvartsfinal i CL. Trots dessa framgångar väljer jag att söka mig vidare, säger Björkegren i pressmeddelandet men utvecklar sina tankar till Fotbollskanalen.

”Tyckt väldigt olika”

– Vi har haft lite delad syn på hur den sportsliga verksamheten ska se ut. Där har vi inte kommit överens och därav är det bättre att vi går skilda vägar, säger Björkegren till Fotbollskanalen.

FK: Ni har haft en konflikt?

– Inte en konflikt som sådan, det tycker jag inte, men det har varit pågående diskussioner under året och ju närmare man kommer ett säsongsslut så börjar man summera det och även ta sats mot ett nytt år. Då känns det som att det blir mer konkret och man måste ta beslut kring vissa frågeställningar och där har vi tyckt väldigt olika.

Björkegren ville dock inte gå in mer konkret på vem eller vilka det var han inte kom överens med.

– Det finns ingen anledning att ta upp vem eller vilka man skulle vara oense med. Det spelar ingen större roll nu utan vi får ta sats på olika håll och hoppas att det blir så bra som möjligt för båda parter.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM