Premier League

Zlatans lögn (?) avslöjas av VNL

Ställd av citatet: ”Han sa inte de orden”

avAndreas Käck

Zlatan Ibrahimovic tog Victor Nilsson Lindelöf under sina vingar i Manchester United.

Men allt ”Ibra” sagt i media är inte sant, enligt ”Vigge”.

– Han gillar att ge bra citat…, säger mittbacken.

Manchester United har fått ett jättelyft under Ole Gunnar Solskjaer.

Och Victor Nilsson Lindelöf har höjt sig rejält under norrmannen.

Numera är han inte bara given i startelvan – han är en av lagets allra bästa spelare.

”Vet att folk snackat...”

I en lång intervju med engelska Daily Mail talar ”Vigge” ut om förvandlingen. Han minns hur det var i inledningen av säsongen, då han vid upprepade tillfällen stod för kostsamma misstag som blev omskrivna i media. Nyckeln var att han ignorerade kritiken.

– Spelar du dåligt och gör misstag så blir du kritiserad. Så fungerar det som mittback. Vissa gillar dig, andra gör det inte. Men det har aldrig varit ett problem för mig. Jag vet att folk har snackat, men jag har inte låtit mig påverkas. Jag är min hårdaste kritiker, så folk får snacka bäst de vill, det är lugnt. Men visst känns det bra att ha fått folk att ändra uppfattning…, säger Lindelöf.

Ställd av citatet

I intervjun får han även frågor om hur den första tiden i United var. Lindelöf berättar att Zlatan Ibrahimovic var ett stort stöd. Samtidigt ombeds han svara på ett citat som ”Ibra” gav häromveckan, då han hävdade att han sagt följande ord till Lindelöf:

– Jag sa till Victor: Lyssna! Alla dessa spelare är konkurrenter och du är här för att överleva. Du är inte här för att vara vän med alla så du måste prestera. Om du inte gör det kommer klubben att sälja dig, det är inget problem för dem.

När Lindelöf får citatet uppläst för sig blir han enligt Daily Mail aningen ställd.

Enligt honom är det halvt fabricerat av Zlatan…

– Zlatan pratade mycket med mig, men han sa inte just de där orden. Men han gillar att ge bra citat, eller hur?

– Men ja, jag är svensk och jag är en snäll person. Det är inget fel med det. Jag gillar att behandla folk med respekt. Det är så jag är uppfostrad. Kanske kunde jag ha tagit för mig lite mer i början. Jag brukar hålla mig lite passiv och se vilka slags människor jag är med innan jag bildar min uppfattning. Men jag och Zlatan kom bra överens eftersom vi båda kan ha starka åsikter. Det är bra, säger Lindelöf.

Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY