Özils agent svarar Keown – med dundersågning

avPelle Strandman

FOTBOLL

Martin Keown ansåg att Mesut Özil ”inte förtjänar att bära Arsenals tröja”.

Nu rycker tyskens agent ut till spelarens försvar – och svarar Keown med en minst lika hård sågning.

– Han drog skam över Arsenal, säger Dr. Erkut Sogut till Goal.

Det var efter uttåget ur Europa League mot Atlético Madrid som experten och före detta Arsenal-spelaren Martin Keown drog fram motorsågen.

Keown, med över 300 ligamatcher för ”Gunners” och en del av det legendariska lag som gick obesegrat ur säsongen 2003/2004, gick främst hårt åt Mesut Özil som hade en tung kväll i 1–0-förlusten på Wanda Metropolitano.

– Wenger har investerat väldigt mycket pengar i den här spelaren och jag ser inte att han (Özil) lever upp till det. Han förtjänade inte att bära tröjan i kväll, sa 51-åringen i BT Sports.

Özil togs dock i försvar av sin manager Arséne Wenger – och nu får Keown även mothugg, och det rejält, av Özils agent Dr. Erkut Sogut.

– Bara för att Martin Keown har spelat fotboll tror han att han har rätt att attackera nutidens generation fotbollsstjärnor, säger han till Goal.

”Han var en halvdan reserv”

– Är han avundsjuk på exponeringen och pengarna dagens spelare tjänar? Jag vet inte. Men att sitta där och kritisera och kritisera och kritisera om och om igen... Det börjar bli tjatigt, ärligt talat.

Dr. Erkut Sogut gör dessutom tydligt vad han anser om, i hans tycke, Keowns begränsade karriär och uppförande på fotbollsplanen.

– Han var en halvdan reserv i Arsenal som fick gå till Everton och Aston Villa eftersom han inte var bra nog, säger agenten och lyfter fram händelsen där Manchester Uniteds Ruud Van Nistelrooy attackerades bryskt av bland annat Keown efter en straffmiss mot Arsenal 2003.

– Hans beteende mot Van Nistelrooy på Old Trafford drog skam över Arsenal. Han skulle säga att han visade passion när det egentligen bara var osportsligt.

Foto: Getty och TT
ARTIKELN HANDLAR OM