Kalmar slog Dalkurd – Viktor Elm utbytt med känning

Foto: BILDBYRÅN

avErik Wallskog

FOTBOLL

Nanne Bergstrands Kalmar hänger på i toppstriden.

På söndagseftermiddagen slog man Dalkurd på bortaplan med 2–1, men i halvtid klev kaptenen Viktor Elm av med en känning i baksidan.

– Jag hade ont innan matchen och var ihoptejpad, säger Elm till Barometern.

Kalmar FF är ny tabellfyra i fotbollsallsvenskan. Efter att på ett imponerande sätt ha besegrat Malmö FF med 3–0 förra helgen tog man under söndagen sin tredje raka vinst.

Dalkurd stod för motståndet inför 707 åskådare på Gavlevallen, men trots en avslutande press kunde smålänningarna ta med sig alla poängen hem. Mycket tack vare målvakten Lucas Hägg Johansson som stod för två superräddningar i slutet.

– Vi startade bra första 20 minuterna i andra halvlek. Det kändes som om vi hade mer boll, vi lät dem jaga och vi fick dem trötta. Sedan är det självklart att vi föll på slutet men de skapade egentligen inte så mycket innan Lucas (Hägg Johansson) räddade matchen åt oss. Det var en brutal räddning han gjorde, säger Erton Fejzullahu till Barometern.

Romario med drömmål

Efter en sömnig inledning tog bortalaget ledningen när Romario fick drömträff från distans och lämnade Abdulaziz Demircan i hemmamålet chanslös.

Kvitteringen lät dock inte vänta på sig. Simon Strand tog sig fram på vänsterkanten och slog ett lågt inlägg som Hägg Johansson inte fick grepp om. Bollen hamnade mitt framför fötterna på Mohamed Buya Turay som utan problem kunde stöta in 1–1.

”Känns sådär”

Det oavgjorda resultatet stod sig fram till pausvilan och när den andra halvleken skulle inledas tvingades Kalmar göra det utan sin kapten. Mittbacken Viktor Elm tvingades nämligen stanna i omklädningsrummet efter att ha fått känning i ena baksidan.

Och det var just Elms ersättare som skulle bli hjälte. Efter en misslyckad utboxning av Demircan på en hörna kunde inhopparen Gabenga Arokoyo göra 2–1 som också blev slutresultatet.

– Det blev världens bästa byte, det var kul för Gbenga. Jag hade ont innan matchen och var ihoptejpad, vi visste vad som gällde. Sedan började jag fuska lite med att ta djup och då kände jag att det inte var det bästa för laget att jag fortsatte spela. Just nu känns det sådär och vi måste kolla upp det, säger Viktor Elm.

Laddar Matchöversikt
Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

ARTIKELN HANDLAR OM