Norska uppgifter: Hegerberg blir bäst betald i världen

Av: Daniel Sörensen

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY

Enligt NRK kommer den norska fotbollsspelaren Ada Hegerberg att bli den bäst betalde damfotbollsspelaren i världen.

Tidningen skriver att Lyon-spelarens nya avtal sträcker sig till 2021 – och att lönen är på en helt ny nivå när det kommer till kvinnliga fotbollsspelare.

Norskan Ada Hegerberg, 22, är en av fotbollsvärldens största stjärnor. Anfallaren har i år haft en underbar säsong i det franska klubblaget Lyon, där det till slut blev ett ligaguld, en skytteligaseger och en Champions League-triumf att stoltsera med.

– Säsongen har varit fantastisk, och jag har ambitioner att prestera på samma nivå och ännu bättre under kommande år, säger Ada Hegerberg enligt norska NRK.

”På en helt ny nivå”

För sina insatser under säsongen – och tidigare år – ska nu Hegerberg enligt tidningen att erbjudas ett nytt avtal som sträcker sig till 2021.

Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY

Hennes nya lön kommer då att göra henne till den bäst betalda kvinnliga fotbollsspelaren i världen, framför spelare som Marta och Alex Morgan.

Morgan fick enligt uppgifter upp emot 300 000 kronor i månaden i Lyon i fjol, och Marta ska ha en årslön på drygt 3,2 miljoner kronor. Hegerbergs nya lön ska vara ”på en helt annan nivå”.

Väljer att hålla tyst

– Lyon är det bästa laget jag kan spela för. Jag har varit här i fyra år, gett hundra procent för laget och klubben, och nu får jag tillbaka för det, säger hon.

Men varken Ada Hegerberg själv, hennes agent Alan Naigeon eller Lyons presschef Olivier Blanc vill kommentera det nya kontraktet.

Publicerad:

LÄS VIDARE