Fick benet avsparkat – stämmer motståndaren

FOTBOLL

Concha: ”Här finns tydliga bildbevis som visar att det handlar om övervåld”

För ett år sedan fick Matias Concha, 31, skenben och vadben avsparkat efter en vansinnestackling.

Nu stämmer den svenske ytterbacken förövaren.

– Man inte kan bete sig hur som helst på en fotbollsplan, det här handlar om övervåld, säger Concha till Sydsvenskan.

Foto: ”det är av, det är av” Den förre landslagsbacken Matias Concha skrek ut sin smärta efter den fula stämplingen från Berlins forward Macchambes Younga-Mouhani.

Det var i december förra året som Bochums svenske ytterback fick benet avsparkat av Union Berlins Macchambes Younga-Mouhani.

Younga-Mouhani gick in stenhårt med dobbarna före och bilderna som senare spreds var av typen som får det att vända i magen.

Concha har fortfarande inte kommit tillbaka till fotbollsplanen efter skadan och nu stämmer han Younga-Mouhani med förhoppningen att få ett ordentligt skadestånd.

– Jag har kopplat in en advokat och han hade inte åtagit sig det här om han inte trott på det. Det har drivits framgångsrika processer i Tyskland efter liknande händelser i lägre divisioner. Här finns tydliga bildbevis som visar att det handlar om övervåld, säger Concha till Sydsvenskan.

”Har mer att ge”

I duellen gick Conchas sken- och vadben av och skadorna har läkt långsammare än vad han och läkarna hoppades på.

– I bästa fall skulle jag vara tillbaka i augusti, men jag har fortfarande inte kommit igång med fotbollen, säger Concha som har en spik i skenbenet och fortsatta problem med vadbenet som inte riktigt har läkt ihop.

– De värsta smärtorna har i alla fall lagt sig.

Concha siktar på att vara tillbaka i spel tidigt nästa år, efter juluppehållet, men han går en osäker framtid till mötes.

Hans kontrakt med Bochum går ut efter säsongen.

– Vad som händer efter säsongen har jag inte ens tänkt på. Jag känner att jag har mer att ge, och jag kommer tillbaka i bättre fysisk form än någonsin tidigare, säger den gamle MFF-spelaren som även spelade allsvenskan med Djurgården 2004-2007.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bundesliga