Zlatan: Man brinner inte lika mycket för det som innan...

FOTBOLL

Två år kvar på sitt ”sista kontrakt” och 30 år i går.

För första gången berättar nu Zlatan Ibrahimovic att han faktiskt börjar tröttna på att spela fotboll.

– Man brinner inte lika mycket för det som innan. Jag försöker pusha mig själv för att spela med ungarna, men har svårt för det också, säger Sveriges lagkapten.

Det är inte första gången Zlatan Ibrahimovic förklarar att han börjar se slutet på sin fotbollskarriär.

Tidigare har han berättat att han bestämt sig för att sluta när han ligger på topp och att hans kontrakt med Milan, som sträcker sig i ytterligare 2,5 år, förmodligen blir hans sista på absolut högsta nivå.

Börjar bli mätt

Men när Sveriges lagkapten höll sitt sedvanliga hov i dag, tre dagar före den viktiga EM-kvalmatchen mot Finland, förklarade han för första gången hur mätt han börjar bli på fotboll.

– Man brinner inte lika mycket för det som innan. Man gör inte det i dag. Nu blir det mer en rytm, att träna och åka hem. Innan stannade man kvar och höll på men nu är det mer rutin. Ni kommer inte att få se mig köra mig slut på planen, med grått hår.

 Som ung handlade varje ledig stund om fotboll, i dag ser vardagen annorlunda ut.

– Det händer så mycket i livet att det kommer nya saker hela tiden. Jag har kommit dit där jag har börjat titta på andra saker. Förr var det bara fotboll, det handlade bara om fotboll, ibland gick jag inte ens till skolan för att spela fotboll, säger Zlatan som har svårt att tända till även när hans båda söner Maximilian och Vincent blir spelsugna.

”Bara en spelare i familjen...”

– Jag försöker pusha mig själv för att spela med ungarna men jag har svårt för det också, därför får barnflickan sparka en boll ibland. Jag är ledsen, det är inte så som det var innan.

Du spelar inte med dina pojkar?

– Det får bara vara en fotbollsspelare i familjen... (skratt). Jag tror inte de vill spela fotboll, de håller på med andra saker. Den lille kanske har lite... men han är för aggressiv, han är som sin pappa. Nej men det händer, men det är inte jag som säger ”vi går ut och spelar”. Håller de på kan jag hoppa in och spela med dem.

Trots mättnaden så lovar Zlatan att ställa upp i landslaget så länge han spelar och, som han själv uttrycker det, så länge Erik Hamrén tar ut honom.

Jobbar med sin självbiografi

Under året har han också jobbat med sin självbiografi tillsammans med författaren David Lagercrantz.

Boken beräknas att släppas 8 november och Zlatan vill inte avslöja någonting om innehållet än.

– Ni får ha tålamod. Den kommer ut när jag säger att den ska komma ut, ni får gå ut och köpa den då.

Tillsist bara, ett par lugnande besked kring hans ömmande ljumskar.

– Det känns bra, jag har spelat två matcher nu men jag har inte känt av dem. Det gäller att vara noga med småskadorna. Man måste respektera kroppen, det är viktigast på fredag och jag förbereder mig inför den så att jag kommer dit frisk och fräsch.

ARTIKELN HANDLAR OM