Fotboll

Riskerar sparken – efter ny skandal

Av: 

Oskar Månsson

FOTBOLL

Dulee Johnson kallad till
krismöte av sin grekiska
klubb: ”Han var berusad”

Dulee Johnson är i nytt blåsväder.

Två dagar innan match – och fem timmar innan träning – sågs han påtagligt berusad på stan, enligt Fotis Kostoulas, president i Panetolikos.

– Dulee förnekar allt men vi vet att det är han, säger Kostoulas till Sportbladet.

I januari skrev Dulee Johnson på ett sexmånaderskontrakt med det grekiska andradivisionslaget Panetolikos. Tanken var att han skulle få en nystart på fotbollskarriären efter den minst sagt struliga tiden i AIK. Men nu talar allt för att han får sparken på nytt.

På natten mellan fredag och lördag i förra veckan valde Johnson att ta sig ordentlig festkväll, enligt Panetolikos president Fotis Kostoulas.

– Han hade varit ute hela natten och sågs av folk vid klockan fem-sex. Han var ordentligt berusad. Det går förstås inte när vi har träning klockan elva, säger han.

Vad säger Dulee?

– Han förnekar allt, han säger att han aldrig var där. Men vi vet att det var han, det är många som har sett det. Han har åkt båt till en annan stad som ligger sju-åtta mil bort. Han tror att ingen känner igenom honom där. Det har hänt tidigare också, det här är inte första gången.

Trots att Johnsons sågs på stan så pass sent på natten infann han sig till lördagens träning. Men där tillstötte nya problem.

– Tränaren bad honom stanna och diskutera men då blev Dulee förbannad eller nåt, för han bara stack. Det är förstås inte heller okej. Vi hade match på söndagen också.

Panetolikos, som har chans att gå upp i högstaligan och är inne i en viktig period av säsongen, har nu skrivit ett brev till Dulee Johnson om att han ska träffa klubbens ledning på måndag. Men Fotis Kostoulas är pessimistisk till utgången av det mötet.

– Eftersom han förnekar allt så verkar det svårt. I så fall är det bara att lämna direkt. När vi skrev kontrakt med Dulee var det väldigt bråttom och vi visste inte allt som hänt tidigare i Stockholm. Men ibland gör man misstag och det verkar som vi har gjort ett den här gången.

ANNONS EXTERN LÄNK

PREMIÄR! Klicka hem Sportbladets Heja Sverige-tröja till EM. Begränsat antal – först till kvarn

Sportbladet Shop

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!