”Får 200 miljoner om han stannar”

FOTBOLL

Arsenal: Har inget lönetak

Foto: Robin van Persie, Arsenal.

Robin van Persie har uttryckt osäkerhet kring sin framtid i Arsenal.

Nu frångår London-klubben sina principer och erbjuder 28-åringen ett jättekontrakt för att locka honom kvar, skriver Daily Mail.

– Vi har inget lönetak, säger vd:n Ivan Gazidis enligt tidningen.

Arsenal har som tradition att vara restriktiva med löner och inte erbjuda spelare över 30 år mer än årslånga kontrakt. Två principer som nu skrotas för att behålla Robin van Persie.

Nästan en miljon i veckan

Efter prestigeförlusterna av Samir Nasri och Cesc Fabregas har klubben inte råd att förlora fler nyckelspelare. Enligt Daily Mail erbjuds därför van Persie ett fyraårskontrakt, trots att han fyller 30 om två år.

Samtidigt får också holländaren, om han accepterar avtalet, en löneförhöjning från 720 000 kronor i veckan till drygt 925 000. Det innebär att hela avtalet är värt nästan 200 miljoner kronor – ett trendbrott i managern Arsene Wengers lönestrategi.

”Vi kommer kunna konkurrera”

– Vi har inget lönetak utan en sofistikerad affärsmodell över vad vi behöver för att konkurrera i dag, vad vi behöver göra inför nästa år och över fem år. Jag är också säker på att vi kommer kunna konkurrera i vilken miljö som än skapas, säger vd:n Ivan Gazidis enligt tidningen.

Även 29-årige Mikel Arteta fick ett avtal över fyra år när han hämtades från Everton i somras.

ARTIKELN HANDLAR OM