”Lovade mamma att betala flygbiljetten”

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

David Luiz var nära att tvingas sluta

Foto: SCANPIX

När David Luiz var 14 år lyckades brassen övertala sina föräldrar att betala hans flygbiljett för att lämna Sao Paulo för Vitoria.

Nu har Chelsea betalat 270 miljoner kronor för den i dag 23-årige mittbacken.

– Jag lovade min mamma att jag skulle betala tillbaka pengarna för flyget, säger mittbacken.

Sao Paulo bröt kontraktet med David Luiz som vid 14-års ålder stod i ett kritisk skede av sin fotbollskarriär. Lösningen fanns i Vitoria men ynglingen hade inga pengar till flygbiljetten och var tvungen att försöka övertyga sina tvivlande föräldrar.

Övertalade föräldrarna

– Jag sade till mina föräldrar att jag skulle komma tillbaka hem och ge dem det liv de förtjänade. Jag tackar Gud för att jag lyckades med det, att ge dem ett bättre liv och mer trygghet. Jag lovade också min mamma att jag skulle betala tillbaka pengarna för flyget, säger David Luiz till Fifas hemsida.

Föräldrar gav tillslut med sig och släppte iväg sin son. David Luiz pappa Ladislao hade själv varit en lovande anfallare i högstaligans Atletico Mineiro och förstod pojkens dröm.

Pappan tvingades sluta

– Min pappa är min hjälte. Han spelade tills han vart 20 år men var tvungen att sluta för att försörja familjen.

Men hindren var inte förbi där. Den då defensive mittfältaren lyckades inte övertyga i Vitoria som var nära att bryta hans kontrakt. Räddningen blev ett steg ner i banan till platsen som mittback.

Succén blev omedelbar och 2007 köpte Benfica talangen. Fyra år senare fick de igen sina pengar när Chelsea nyligen pungade ut med 270 miljoner för att köpa brassen. Nu har även hans mamma fått igen sina pengar.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN