Bonusen om Crawley slår Manchester United: 150 pund

FOTBOLL

Lika mycket som Rooney tjänar – på sex minuter

Foto: Getty Images/All Over Press
Crawley Town jublade i går över att ha gått till den femte omgången. I dag jublade de nog lite över att de nu får spela på Old Trafford.

Crawlay Town är enormt nederlagstippade inför FA-cupmötet mot Manchester United på lördag.

Men någon jättebonus kan spelarna inte räkna med om de skräller. Deras segerbonusar ligger bara på ungefär 150 pund per spelare.

Det motsvarar vad Wayne Rooney tjänar på blott sex minuter.

– Våra spelare tänker inte på pengarna, säger klubbdirektören Alan Williams.

Crawley Town, från femtedivisionen, är årets stora sensationer i FA-cupen. I den femte omgången, som Crawley är det första laget från en icke-professionel liga att ta sig till på 17 år, ställs de mot Premier League-ledande Manchester United.

Men Crawleys spelare kan inte räcka med någon saftig segerbonus om de mot alla odds skulle skrälla på Old Trafford.

”Spelarna bryr sig inte”

The Sun skriver att spelarnas segerbonusar ligger på cirka 150 pund per spelare, motsvarande drygt 1 500 kronor. Detta då klubbarna som deltar i cupen måste registrera spelarnas kontrakt och bonusutbetalningar redan innan starten av turneringen. Reglerna förbjuder dem att erbjuda någon ytterligare finansiering under säsongen.

– Det finns inga extra ekonomiska incitament för våra spelare att slå ut Manchester United, säger Crawleys klubbdirektör Alan Willams till The Sun, och försäkrar att spelarna inte bryr sig om det.

– För att vara ärlig så tänker ingen av våra spelare på pengarna. Allt det handlar om är FA-cupen och chansen att spela på Old Trafford.

Rooney har högre lön

För att få lite perspektiv på vilka skilda världar Crawleys och Manchester Uniteds spelare lever i kan vi titta på Wayne Rooneys lön. Han tjänar 250 000 pund (drygt 2,6 miljoner kronor) i veckan, vilket gör att en Crawley-spelares vinstbonus motsvarar vad Rooney tjänar på sex minuter.

ARTIKELN HANDLAR OM