Brugge lägger bud på Almebäck

Men Örebro vill ha 13 miljoner kronor för sin landslagstjärna

Eftertraktad Först la Club Brugge bud på IFK Göteborgs Ragnar Sigurdsson. Nu vill klubben även locka Michael Almebäck till Belgien.
Eftertraktad Först la Club Brugge bud på IFK Göteborgs Ragnar Sigurdsson. Nu vill klubben även locka Michael Almebäck till Belgien.

Här är Club Brugges dubbelstöt.

Den belgiska toppklubben har lagt bud på IFK Göteborgs Ragnar Sigurdsson, 24 – och Örebros Michael Almebäck, 23.

– Brugge känns som en klubb på en bra nivå, säger landslagsbacken.

Sportbladet har i flera artiklar avslöjat Club Brugges intresse för IFK Göteborgs mittback Ragnar Sigurdsson.

Klubbarna har nu inlett förhandlingar om islänningen.

– Vi har inte träffat Brugge, men vi har förstått att de är intresserade, säger sportchefen Håkan Mild, som inte vill kommentera några detaljer i de pågående förhandlingarna.

Bekräftat intresse

Belgiska ligafyran Brugge, som ska göra en satsning under nye presidenten Bart Verhaeghe och tränaren Adrie Koster (tidigare Ajax), nöjer sig dock inte med bara en allsvensk mittback.

Belgarna har även inlett förhandlingar med Örebro SK om landslagsbacken Michael Almebäck.

– Jag kan bekräfta att det finns intresse från Brugge, och flera andra klubbar, kring Micke, säger ÖSK:s sportchef Lennart Sjögren till Sportbladet.

Pågår det förhandlingar?

– Inga kommentarer. Vår policy är att vi uttalar oss om och när något blir klart när det gäller övergångar, säger Sjögren.

Prislapp: 13 miljoner

Michael Almebäck, som tog klivet från U21- till A-landslaget under vinterturnén och tog plats i EM-kvaltruppen mot Moldavien, säger:

– Jag känner till att Brugge är intresserade, men alla detaljer lämnar jag till min agent Jonas Wirmola. Skulle det bli något är den en liga och klubb på en bra nivå.

Enligt Sportbladets initierade belgiska källa står dock än så länge ÖSK och Brugge långt från varandra. Örebro har satt prislappen på 13 miljoner kronor för landslagsbacken som bara har ett halvår kvar på kontraktet.

En trolig övergångssumma för såväl Sigurdsson som Almebäck ligger kring fem miljoner kronor.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN