”VM-motståndaren i kontakt med Sundhage”

avRobert Rosén

Publicerad:

Uppgifter: Nigeria vill ha svenskan som ny förbundskapten

Pia Sundhage är eftertraktad.
Pia Sundhage är eftertraktad.

Mitt under brinnande VM kommer uppgifter om att Pia Sundhage kan ha en ny arbetsgivare på gång. Enligt sajten Africanfootball.com ska Nigeria ha tagit kontakt med den svenska förbundskaptenen.

I den första gruppspelsmatchen spelade Sverige och Nigeria 3–3. Det är just den motståndaren som kan komma att bli Pia Sundhages kommande arbetsgivare.

– Högt uppsatta tjänstemän är angelägna om att få den högt rankade tränaren att ta över Falkarna (damlandslagets smeknamn), ska en högt uppsatt tjänsteman sagt till sajten Africanfootball.com.

Bäst i världen 2012

Nigeria som har vunnit de afrikanska mästerskapen sju gånger spelar i natt likt Sverige, en avgörande match i VM. Detta då det krävs en seger mot USA för att ta sig vidare till slutspelet.

– Falkarna har väldigt talangfulla spelare som (Asiat) Oshoala och (Desire) Oparanozie, men deras problem är i grund och botten coaching och det är därför de har öppnat upp samtal med Pia i Kanada under VM.

Innan Pia Sundhage tog över Sverige var hon förbundskapten för USA, vilka hon bland andra ledde till OS-guld 2008 och 2012 samt VM-silver 2011. Sundhage utsågs även till världens bästa tränare 2012.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM