Milan i kris: "Ledsen för fansen skull"

FOTBOLL

Elva poäng från serieledningen efter nio omgångar

Storlaget Milan upplever sin tyngsta tid på mycket länge. Efter ännu en hemmaförlust ser det ut som att guldchansen redan är borta.

– Jag är ledsen för fansens skull, men jag hoppas de fortsätter att stå vid vår sida, säger Cafu.

Foto: UTAN SEGER Romas Mirko Vucinic jublar tillsammans med lagkompisarna efter matchens enda mål. Milan har ännu inte vunnit på hemmaplan – och guldchansen ser redan ut att vara borta.

På nio omgångar har Milan tappat elva poäng till serieledande Inter. Det är alldeles för dåligt om de regerande Champions League-mästarna vill vara med och slåss om Serie A-titeln.

– Vi får inte de resultat vi behöver. Vi blir bättre, men i slutet gör vi alltid misstag, säger Cafu till Milans hemsida.

Milanolaget har bara tagit tre poäng på fem hemmamatcher på San Siro så här långt. I går gästade Roma Milano och vann med 1–0 efter mål av Mirko Vucinic. Förutom det missade Daniele de Rossi en straff.

– Vi måste vara medvetna om vad vi gör fel, vi måste vara självkritiska och försöka hitta de rätta lösningarna, säger Gilardino.

Tar in på Inter

Efter segern knappade Roma in på serieledarna Inter, som – med Zlatan Ibrahimovic från start – bara fick 0–0 borta mot Palermo.

Laget passerade även Juventus som i lördags förlorade med 1–3 borta mot Napoli.

Med i toppen smyger också Fiorentina som efter 0–0 borta mot Genoa i går kväll ännu inte förlorat den här säsongen.

Annars väntar Italien på onsdagens Romderby mellan Lazio och Roma.

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A