Här är Bajens nya tränarval

FOTBOLL

Gustavsson & Milosevic högst upp på Hammarbys lista

1 av 2 | Foto: Foto: BILDBYRÅN
Zvezdan Milosevic.

De spelade tillsammans i Café Opera.

Nu kämpar Tony Gustavsson och Zvezdan Milosevic om tränarjobbet i Hammarby.

- Tony Gustavsson ligger längst fram, säger en källa.

Hammarby är noggrant i sin jakt på en ersättare till Anders Linderoth. Enligt vad Sportbladet erfar hade Hammarby först ögonen på Sören Åkeby i Malmö FF, men valde att lägga det namnet åt sidan.

Nu söker man bland mer oprövade tränare. Klubben har tittat på flera olika kandidater och enligt uppgifter till Sportbladet står det mellan Tony Gustavsson, 33 som i dagsläget tränar Degerfor och Zvezdan Milosevic, 42, tidigare i Assyriska.

Klubben har träffat Gustavsson två gånger för samtal och han har gjort ett gott intryck på den Stockholmslagets representanter.

- Hammarby är berett att skicka ett kontraktsförslag till Tony, säger en källa.

Välutbildad tränare

Degerforstränaren är jämngammal med Elfsborgs Magnus Haglund och den som tränat på högst nivå av de som gått den akademiska fotbollstränarutbildningen som startades i ett samarbete mellan Svenska Fotbollförbundet, Örebro Universitet och Fotbollsakademin i Degerfors.

Han är inne på sin andra säsong i superettan och är sugen på större uppgifter.

- Jag har alltid haft en ambition att komma så långt som möjligt i min personliga utveckling. Jag har haft en perfekt tid här i Degerfors.

Han har kontrakt med klubben till 2008, men har rätt att bryta det om en allsvensk klubb hör av sig. Han beskriver sin spelarbakgrund som brokig.

Höll Degerfors kvar

Som tränare har han gått stadigt uppåt. Förra säsongen tog han över som huvudtränare i Degerfors och lyckades hålla kvar det nederlagstippade laget i superettan. I år har det gått något tyngre då laget har tappat flera nyckelspelare.

Hur skulle du beskriva din fotbollsfilosofi?

- Det är tre punkter. Glädje, kreativitet och effektivitet. Jag vill spela en snabb och tempofylld fotboll, men det måste finnas kreativitet också.

Zvezdan Milosevic har också träffat Hammarby och tycks just nu vara klubbens andraval.

- Det där vet jag ingenting om. Det är föreningar som har hört av sig, men det är mellan mig och klubbarna eftersom inget är klart, säger han.

Så gamla är tränarna

Fakta om tränarvalen:

Daniel Sjöberg

ARTIKELN HANDLAR OM