Nytt kontrakt påskrivet – Johnson stannar i AIK: ”Jag är nöjd nu”

FOTBOLL

Efter alla turer, rubriker och hårda ord är det nu klart.

Dulee Johnson blir kvar i AIK. Då ber han fansen om förlåtelse.

– Jag har alltid velat bli kvar i AIK, säger mittfältaren.

Foto: ulf höjer
Efter alla turer – Dulee Johnson blir kvar i AIK.

Med olika tolkningar av det 1+2-årskontrakt som Dulee Johnson och AIK hade kommit överens om inför säsongen 2006 hamnade spelaren och klubben på kollisionskurs. Det i sin tur fick bland annat till följd att Johnson hotades på en internetsida med koppling till huliganer.

– Det har varit mycket jobbigt och mycket upp och ner under den här tiden. Det fanns vissa saker som jag behövde för att jag skulle förlänga och nu har jag fått det, säger han.

Och så har du fått en löneförhöjning?

–Detaljerna i kontraktet håller jag för mig själv, men jag är nöjd nu. AIK är den största klubben i Sverige och det är där jag vill spela.

Om AIK-supportrarna låter sig blidkas av det återstår att se. Helt klart är att många har varit irriterade på Johnson under förhandlingarna där mittfältaren bland annat gjort uttalanden om att han övervägde att spela för Maccabi Tel Aviv, den israeliska klubb som tidigare visat intresse för honom.

– Jag ber om ursäkt för alla rubriker. Det enda jag vill nu är att 2007 blir ett bra år, inte bara för Dulee, utan för alla spelare och våra ledare, säger han.

Daniel Sjöberg

ARTIKELN HANDLAR OM