Tabellen kan avgöras – efter säsongen

FOTBOLL

Lagrell: Jag är orolig att allsvenskan inte är helt avgjord när den ska vara det

Förbundsordföranden Lars-Åke Lagrell slår tillbaka mot Hammarbys kritik.

- Jag är orolig att allsvenskan inte är helt avgjord när den ska vara det. Jag hade hellre sett att Hammarby överklagat direkt, säger Lagrell.

Foto: Lars-Åke Lagrell, SvFF.

10 oktober meddelade Svenska Fotbollförbundets styrelse att Hammarbys överklagan om poängavdrag efter skandalen på Söderstadion avslogs.

Enligt idrottens regelverk hade Hammarby då tre veckor på sig att överklaga till idrottens högsta domstol, Riksidrottsnämnden (Rin).

I dag - en vecka före deadlinen - landar överklagan på Rins bord. Den innehåller skarp kritik mot förbundsstyrelsen och generalsekreteraren Sune Hellströmer.

Till motangrepp

Förbundsordföranden Lars-Åke Lagrell väljer att gå till motangrepp.

- Hammarby är i sin fulla rätt att överklaga. Det är bättre de gör det än att gå runt och vara missnöjda. Men jag hade hellre sett att de överklagat direkt. Nu är jag orolig att allsvenskan inte är helt avgjord när den ska vara det, säger Lagrell och syftar på ett nytt "Örebro-scenario" - att Rin inte hinner behandla färdig ärendet innan 5 november då sista omgången spelas.

"Vore olyckligt"

- Det skulle vara olyckligt, säger Lagrell.

Vad gäller de sakfrågor Hammarby lyfter fram vill Lagrell inte föra någon debatt i medierna.

- Nu får Riksidrottsnämnden titta på det här och det tycker jag är bra, säger Lagrell som dock inte är orolig att Rin river upp TU:s och förbundsstyrelsens dom.

Ingen rösträtt

- Jag tror, hoppas och tycker att vi fattat ett beslut enligt det regelverk alla distrikt och elitföreningar, även Hammarby, skapat tillsammans.

Sportbladet sökte under gårdagskvällen generalsekreteraren Sune Hellströmer utan framgång.

Lars-Åke Lagrell:

- Eftersom Sune Hellströmer inte hade rösträtt eller beslutsrätt i styrelsen är det ganska ovidkommande vad han uttalar sig om.

Robert Laul

ARTIKELN HANDLAR OM