Arneng såldes – mot sin vilja

FOTBOLL

Djurgården gick bakom ryggen på sin mittfältare

Johan Arneng, 27, kan vara på väg bort från Djurgården. Sportbladet kan avslöja att klubben försökte sälja honom redan i somras, men Arneng sa nej.

– Man blev lite förundrad, säger han.

Foto: Till salu? Johan Arneng har varit given i Djurgårdens startelva sedan han kom till klubben 2003. Nu är hans framtid i klubben osäker efter ett försök att sälja honom till en norsk klubb.

Förra säsong höll han landslagsklass i var och varannan match. I år har det gått tyngre för Johan Arneng, precis som för hela Djurgården. Nu tvekar han om en fortsättning i klubben trots att han har två år kvar på kontraktet. Anledningen är att Djurgården försökte sälja Arneng i somras.

Vill stanna

– Ja, de tackade ja till ett bud från en norsk klubb och det har förändrat lite av min inställning till Djurgården. Det har gjort mig lite förundrad. Det trodde jag väl inte, men jag ska väl sitta ner och prata med Djurgården innan jag tar något beslut, säger Arneng.

Djurgården berättade inget för Arneng som genom sin agent, Anders Wallsten, fick veta vad som pågick. Mittfältaren tackade nej och försäljningen blev aldrig av. Men kanske kan det ske något när transferfönstret öppnar igen.

Fler alternativ

– Jag trivs oerhört bra i föreningen och skulle gärna stanna och bygga upp något nytt, men samtidigt är det mellan mig och föreningen, vilka val de gör. Jag vet inte vilken inställning de har.

Skulle Arneng vilja flytta så finns det flera alternativ.

– Det är klart att det finns klubbar som är intresserade. Både i Sverige och utomlands, säger han.

Skulle du kunna tänka dig att spela i en annan allsvensk klubb?

– Det kanske hade blivit svårt. Jag gillar Djurgården så pass mycket. Men det beror helt på Djurgårdens inställning.

Daniel Sjöberg

ARTIKELN HANDLAR OM