MFF:s nya superduo

FOTBOLL

”Bjärred” och ”Rolle” kan återförenas

Foto: blickar åt samma håll Enligt uppgifter till Sportbladet kommer Patrik Andersson erbjudas en tränarroll i Roland Nilssons Malmö FF. OBS! Bilden är ett montage.

Den 16 juli 1994 firade de ett VM-brons ihop på Rose Bowl-Stadion i amerikanska Pasadena. Nu kan Sportbladet avslöja att Roland Nilsson och Patrik Andersson kan återförenas i Malmö FF.

– Jag vill inte säga någonting om det där just nu, säger ”Bjärred” till Sportbladet.

Sportbladet erfar att Patrik Andersson ska tillfrågas av ständigt storsatsande Malmö FF att på ett eller annat sätt ingå i tränarorganisation kring representationslaget i allsvenskan. För några dagar sedan blev det klart att Roland Nilsson från och med 1 januari 2008 kan titulera sig huvudtränare för MFF.

– Jag ska göra det enkelt för dig: Jag har ingenting att säga om det där just nu. Det finns inget konkret att gå på för dig, säger Patrik Andersson.

”Det får vi ta då”

Roland Nilssons kontrakt med MFF gäller i fyra år. Hans Gren är klar som assisterande tränare men enligt Sportbladets uppgiftslämnare funderar MFF på att ytterligare utöka organisationen kring A-truppen.

– Du får ta mig på orden, varför ska man gå händelserna i förväg, fortsätter Patrik Andersson.

Vad skulle du svara MFF om du fick frågan?

– Jag får säga som ”Rolle” sa: ”Det får vi ta då”.

Hur skulle vara att jobba ihop med Roland Nilsson?

– Nej, nu är det dags att äta. Det är fredagkväll vet du.

Patrik Andersson är av många ansedd som en av Sveriges allra bästa mittbackar någonsin. Han har spelat för storklubbar som Bayern München och FC Barcelona. 1989 debuterade han i allsvenskan – med Malmö FF.

Har 183 matcher i Malmö

2005 gjorde han sin sista fotbollsmatch – även då i Malmö FF. Bandet mellan Patrik Andersson och de ljusblåa är efter 183 matcher väldigt starkt. Sportbladet har förgäves sökt Hasse Borg och Bengt Madsen, sportchef respektive ordförande i Malmö FF, för en kommentar.

ARTIKELN HANDLAR OM

Malmö FF