AIK kan göra ett miljonklipp

avJonatan Fast

Publicerad:
Uppdaterad:

Till AIK:s fans: njut så länge ni kan. Valdemarins och Obolos Sverigebesök kan bli kortvarigt.

– Vi kan inte hålla sådana spelare i AIK hur länge som helst, säger AIK:s sportchef Ola Andersson.

Obolo – snart i en europeisk storklubb?

Hittills har snacket mest handlat om reslige Ivan Obolos framfart. Men efter gårdagskvällens magiska derbymål är Lucas Valdemarin den hetaste argentinaren i Gnaget.

– Avgör man ett derby förtjänar man toppbetyg, säger AIK-tränaren Rikard Norling.

På kort tid har Valdemarin och Obolo gjort fyra mål var i AIK-tröjan. Tillsammans är de en stor anledning till lagets hysteriska höstform.

Och succén har redan gett eko ute i Europa.

– Vid tre tillfällen har stora europeiska klubbar varit och tittat på Obolo och Valdemarin, säger argentinarnas rådgivare Terje Liveröd.

Kontrakt till 2010

Såväl Obolo som Valdemarin har kontrakt som löper ut den sista juni 2010.

– Personligen tror jag att det är mycket sannolikt att de försvinner innan deras kontrakt löper ut, det kommer komma bra erbjudanden från utländska klubbar. Men det är naturligtvis AIK som avgör när de försvinner, fortsätter Liveröd.

Bra skyltfönster

Att de europeiska toppklubbarna har bättre koll på allsvenskans stjärnor än breddspelarna inom den argentinska fotbollen står klart. Och AIK har stora möjligheter att göra en miljonvinst vid en eventuell försäljning av spelarna.

– Vi har köpt de för en summa som jag inte vill berätta, säger Ola Andersson.

Men AIK fick Obolo och Valdemarin för ett bra pris.

– Vi kan inte erbjuda höga löner på grund av vårt skatteklimat, men allsvenskan är många gånger ett bättre skyltfönster än den argentinska ligan.

– Det här är en win win-situation, man måste inse det.

– Att sälja de här spelarna för en större summa än vi betalade för dem ligger i affärsidén. Det är något vi har haft med i beräkningen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM