”Jag ska bli den bäste Larsson”

Sam Larsson hoppas på VM-plats: Ska bli en fulare spelare

Publicerad:
Uppdaterad:
Sam Larsson.
Foto: TT
Sam Larsson.

FOTBOLL

”Bli en fulare spelare” – det är Sam Larssons strategi för att knipa en plats i den svenska VM-truppen.

I en lång intervju med holländska Voetbal International hyllar 24-åringen också förbundskapten Janne Andersson och berättar om målet att bli Feyenoord bäste Larsson.

– Gjorde “Henke” 26 mål? Då måste jag också lyckas här. Jag kan kanske inte komma i kapp Ove men jag ska bli den bäste Larsson här, säger Sam med ett leende.

Sam Larsson tog efter en infekterad transfersommar steget från Heerenveen till Feyenoord. Efter en lite tveksam inledning ser svensken ut att vara på väg att etablera sig i såväl lagets startelva som i supportrarnas hjärtan.

”Jag vill bli en ful spelare”

För Voetbal International berättar Larsson nu om målet att ta plats bland de mest framgångsrika svenskarna i den holländska klubbens historia. En lista som innehåller välkända namn som Ove Kindvall (129 mål på 145 matcher), Henrik Larsson (26 mål på 101 matcher) och Harry Bild (39 mål på 52 matcher).

– Gjorde “Henke” 26 mål? Då måste jag också lyckas här. Jag kan kanske inte komma i kapp Ove men jag ska bli den bäste Larsson här, säger Sam med ett leende.

Foto: AP

För att lyckas har 24-åringen, kallad “Samba-Sam” för sin spektakulära spelstil”, satt upp ett nytt personligt mål.

– Jag var redan en av de bästa framspelarna i Heerenveen så då borde jag kunna få ännu bättre statistik här i Feyenoord eftersom jag oftare är mycket närmare målet. Tidigare gjorde jag också bara vackra mål men bli inte förvånad om jag jublar högre om jag gör ett fult mål nu. Du kommer inte vinna med bara vackra mål så jag vill bli en ful spelare också. Det kanske låter konstigt men så är det.

”Tror förbundskaptenen vill ha mig”

Den strategin hoppas Larsson också ska bära hela vägen till VM i Ryssland. 24-åringen fanns inte med i det svenska landslag som slog Italien i playoff-spelet men har fått förtroendet tidigare under Janne Andersson och tror själv att han fortfarande är en het kandidat för en VM-plats.

– Jag tror att förbundskaptenen vill ha med mig, annars hade han inte följt mig på det sätt han gjorde i Heerenveen. 2018 blir det viktigaste året i mitt liv, säger Sam Larsson och hyllar samtidigt förbundskapten Janne Andersson.

– Vi försvarar oss på ett helt annat sätt än ni gör (i Nederländerna). Vi arbetar i block och är bättre organiserade, det är därför Sverige och inte Nederländerna tog sig till VM. Det är så du slår Italien. Vi har inte bättre spelare men vi har en tränare som har fått ihop en grupp på ett imponerande sätt och förmedlat sin strategi på ett tydligt sätt sedan dag ett. Allt börjar med försvaret men alla vet också precis vad de ska göra med bollen och genomför den strategin utan någon tvekan. Det är så det borde fungera för det är så du får resultat.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.