Svensklaget till FA-cupfinal – har chans på trippeln

avDaniel Sörensen, TT

Foto: PETER CZIBORRA

Svensklaget Chelsea är klart för final i FA-cupen i fotboll efter 2–0 i semifinalen mot Manchester City.

I finalen väntar Jessica Samuelssons Arsenal i ett mäktigt Londonderby.

Chelsea har fortfarande chansen på en trippel den här säsongen, då man utöver cuptriumfen leder ligan och spelar semifinal i Women's Champions League .

Det kungsblåa Londongänget hade flera svenska landslagsstjärnor på planen när Chelsea gästades av konkurrenten Manchester City i semifinalen av anrika FA-cupen.

Backen Magdalena Eriksson – med ett förflutet i Linköping – var i högsta grad inblandad i segern.

Hennes långboll fångades skickligt upp av den 24-åriga forwarden Fran Kirby som sedan, efter en soloräd, rullade in 1–0 redan i den femte minuten.

Den engelska landslagsspelaren sprang på nytt sönder Cityförsvaret med kvarten kvar av matchen och satte slutresultatet 2–0.

Finalen spelas på Wembley

Även målvakten Hedvig Lindahl och vänsterbacken Jonna Andersson spelade 90 minuter för Chelsea.

I finalen väntar Arsenal – som slog Everton borta med 2–1. Matchen spelas på Wembley Stadium den 5 maj.

En som tråkigt nog missar finalen är Jessica Samuelsson. Arsenalbacken, förra året lagkamrat med både Eriksson och Andersson i Linköping, är långtidsskadad.

För Chelseas del innebär finalplatsen att klubben fortfarande har en chans på en trippel den här säsongen. Utöver en eventuell FA-cupseger leder laget Women Super League med tre poäng ned till just Manchester City. Dessutom väntar ett dubbelmöte mot tyska Wolfsburg i semifinalrundan av Women's Champions League.

ARTIKELN HANDLAR OM