Ögonskada stoppar Joel Cedergren

FOTBOLL

Sundsvallspelaren: Det kan ta veckor innan jag är tillbaka

Gif Sundsvalls mittfältare Joel Cedergren kan vara borta från spel i flera veckor.

Vid renoveringsarbete i lägenheten fick han en metallflisa i ögat.

- Det kan ta veckor innan jag är tillbaka, säger han till Sportbladet.

Joel Cedergren.

I lördags skulle Joel Cedergren sätta upp belysning i taket hemma. Han borrade rakt in i ett armeringsjärn och fick metallflisor över hela ansiktet. En tog riktigt illa, i ögat.

- Det gjorde inte ont först men senare på träningen upptäckte jag att det satt något i ögat och åkte till akuten. De plockade bort flisen men kvar fanns rostringar som måste skrapas bort. De var tvungna att skrapa på hornhinnan så nu ser jag väldigt suddigt, säger Cedergren.

Läkningen kan ta flera veckor

Någon fotboll blir det inte tal om de närmaste dagarna, eftersom Cedergren inte kan bedöma avstånd på grund av den nedsatta synen.

- Läkarna har sagt att det kan läka på några dagar, men att det också kan ta flera veckor. Jag såg lite sämre i går och hade huvudvärk eftersom de skrapade ytterligare.

- Det värsta som skulle kunna ske är att det bildas ett ärr. Då får jag stå ut med kronisk synnedsättning, men det ska inte hota min karriär. Först om några dagar kan jag få klara besked.

Under tiden får Cedergren ta det lugnt. Han konstaterar att grabbarna gör sitt jobb utan honom med fem raka matcher utan förlust. Och renoveringsarbetet överlåter han till någon annan.

- Jag kommer inte att borra något mer. Lampan får hänga på sned.

Johanna Garå

ARTIKELN HANDLAR OM