Sebastian Larsson på väg till AIK?

Sportchefen: ”Kopplingen finns där”

Foto: JONATHAN NÄCKSTRAND / BILDBYRÅN
FOTBOLL

DUBAI. Sebastian Larsson, 32, kan vara på väg till AIK.

Enligt Expressen är landslagsstjärnan ”högaktuell” för en flytt till klubben.

– Ibland kan det vara så att det finns en outtalad relation mellan en spelare och en klubb. Det finns ett osynligt band, och i vårt fall skulle jag säga att det finns det till honom, säger AIK:s sportchef Björn Wesström till Sportbladet.

Sebastian Larsson, 32, sitter på ett utgående kontrakt med Hull City.

Mittfältaren kom till den nedflyttningshotade klubben i somras och har varit given i laget sedan han anslöt i augusti.

Nu kan han vara på väg hem till Sverige.

Enligt uppgifter till Expressen är landslagsstjärnan ”högaktuell” för en flytt till AIK.

”Han skulle tillföra mycket”

Tidningen skriver att klubben redan har tagit kontakt med Larssons representanter.

AIK:s sportchef, Björn Wesström, bekräftar att man följer spelaren.

– Det är klart, det är en spelare med extrem erfarenhet. Han har spelat, för en svensk spelare, på toppnivå. Av det jag ser av honom i dag har han fortfarande samma stabila kurva, säger Björn Wesström.

Sportchefen berättar att AIK ville värva Sebastian Larsson redan när mittfältaren valde att skriva på för Arsenal 2001. Då var Larsson 16 år.

– Det finns en historisk koppling mellan honom och AIK, vi ville ha honom då. Jag skulle ljuga om jag sa att det har förändrats, vi hade rätt då och vi har rätt fortfarande - han är en bra spelare. Han skulle tillföra mycket i vilket svenskt lag som helst. Om hans plan är att flytta till Stockholm så är det klart att vi kommer se över hur vår situation ser ut.

– Det är alltid en balans, vi är väldigt noga med vilka kvoter vi fyller på och vilka vi har fullt i. Det är ingen spelare som du säljer vidare, utan det är en spelare som är en direkt poängspelare. Det handlar om att ha balans i de här kvoterna. En del i vår verksamhet går ut på att sälja spelare - en annan att vinna matcher. Just nu har vi en ganska bra balans.

”Ett osynligt band”

Det är inte aktuellt med en övergång under det här transferfönstret. Utan tidigast i sommar. Men det är långt dit, betonar Wesström.

– Hur det ser ut i sommarfönstret är svårt att svara på i dag. Sedan kan ju hans tankar ha förändrats under den tiden. Jättesvårt att spekulera i. Det enda jag kan konstatera är att det är en spelare jag tycker mycket om och respekterar mycket. Som sagt, han skulle vara väldigt bra i vilken klubb som helst.

– Ibland kan det vara så att det finns en outtalad relation även mellan en spelare och en klubb. Det finns ett osynligt band, och i vårt fall skulle jag säga att det finns det till honom. Sedan om det finns det från honom till oss måste han svara på, det är viktigt att betona, haha.

”Då kan vi titta på det”

Det har varit tyst kring Sebastian Larsson under vinterfönstret, men i förra veckan berättade han att det inte funnits några samtal om att förlänga med Hull.

– Det har varit en tuff säsong för laget så de tankarna får tryckas tillbaka. När vi har rett ut situationen och saker lugnar ner sig, då kan vi titta på min situation, sa Larsson enligt Hull Daily Mail.

Spelschema allsvenskan 2018 00:20
ARTIKELN HANDLAR OM