Klart: ”Auba” till Arsenal – blir klubbens dyraste

Av: Simon Sjöstrand

Publicerad:
Uppdaterad:

Då var det klart.

Pierre-Emerick Aubameyang, 28, lämnar Borussia Dortmund och blir Arsenals dyraste spelare genom tiderna.

– Jag är väldigt lycklig över att vara här, säger anfallaren till klubbens hemsida.

Turerna kring Pierre-Emerick Aubameyang, 28, har varit många.

De senaste dagarna har ryktena om anfallsstjärnan intensifierats och många har följt anfallarens varje steg sedan det kom uppgifter om att han var på väg att lämna Borussia Dortmund för Arsenal.

Häromdagen fångades ”Auba” bland annat på video vid en flygplats i Tyskland och tidigare under onsdagen ”råkade” det sippra ut en film där Arsenal-tränaren Arsène Wenger bekräftade övergången.

Hyllar Henry: ”Föredöme”

– Vi behöver spelare som kan ge oss mer offensiv kraft, just nu är vi inte tillräckligt effektiva, säger Wenger i klippet.

Och vid lunchtid på onsdagen bekräftade klubbarna övergången.

– Äntligen! Jag är väldigt lycklig över att vara här. Och nu kan jag återförenas med ”Michi” (Henrich Mchitarjan, tidigare lagkamrat i Dortmund), så jag är väldigt glad över att vara här. Jag hoppas att vi tar oss tillbaka till toppen så fort som möjligt. Jag ska göra mitt bästa för att bidra, säger Aubameyang till Arsenals hemsida.

Där hyllar han också Arsenal-legendaren Thierry Henry.

– Klubben har en väldigt fin historia och har haft stora spelare som Henry. Han var snabb och gjorde många mål, han är verkligen ett föredöme för oss anfallare.

Blir dyrast någonsin

Från Dortmund-håll tar man farväl av storstjärnan på hemsidan.

– Bortsett från händelserna de senaste veckorna vill vi minnas Aubameyang som en mer än fyra år lång framgångshistoria. Han har gjort stora saker för klubben. Vi önskar honom all lycka i Arsenal, säger sportchefen Michael Zorc.

Arsenal skriver på sin hemsida att ”Auba” blir klubbens dyraste genom tiderna och enligt BBC landar övergångssumman på omkring 620 miljoner kronor.

Enligt andra brittiska medier, däribland Daily Telegraph, sträcker sig kontraktet till 2021 och kommer att ge anfallaren en lön på närmare två miljoner kronor i veckan.

Aubameyang har öst in mål i Dortmund, 141 stycken på 213 tävlingsmatcher sedan han anslöt till klubben 2013.

Han väntas bli ersatt av Chelseas Michy Batshuayi, 24.

Publicerad:

LÄS VIDARE