- Mycket talar för att jag flyttar hem

FOTBOLL

Ölme funderar på att lämna Holland för IFK Göteborg

AMSTERDAM

Det var en efterlängtad comeback.

För Magnus Johansson, 31, men kanske också för IFK Göteborg.

- Vi är i stort sett överens. Mycket talar för att jag flyttar hem i sommar, säger "Ölme".

Foto: "Ölme".

Några kanske minns Blåvittkämpen med långt hår och pannband från IFK Göteborgs framgångsrika spel i Champions League i mitten av 1990-talet.

Sedan blev han proffs i holländska Groningen.

Där har han i flera säsonger tillhört nyckelspelarna. I går gjorde svensken comeback i holländska ligan mot Ajax efter att ha varit borta från spel i nära tio månader på grund av en fotskada.

- Jag opererade högerfoten i somras och gjorde min första match med B-laget för en vecka sedan, säger Magnus "Ölme" Johansson.

I förlustmatchen mot Ajax i går kom han in på planen i 67:e minuten som vänsterback.

- Jag vill helst spela mittback, säger Ölme. Men nu när jag är på väg tillbaka får jag finna mig i att spela både höger- och vänsterback.

Svensken gjorde inga misstag när Groningen var nära att ta poäng mot Ajax.

- Vi hade ett par bra lägen att göra 2-2. Vi har lätt för Ajax, men i dag var Zlatan för bra, säger han med ett snett leende. Han har varit fantastiskt bra de senaste månaderna.

Kontraktet med Groningen går ut i sommar.

Flyttar du hem till IFK Göteborg då?

- Vi är i stora drag överens. Om jag kommer hem gör jag det för att vinna SM-guld med Blåvitt igen, inte för att hämta pengar och avsluta karriären. Jag är hungrig på fotboll i flera säsonger till.

Vad avgör om du flyttar hem?

- Det kanske dyker upp anbud från någon annan utländsk proffsklubb. Några engelska klubbar har hört av sig. Men allt beror också på hur foten håller.

- Om jag flyttar hem och skriver på ett 2,5 årskontrakt med IFK Göteborg som vi diskuterat, så avbryter jag det om jag inte kan fortsätta spela. Jag ska inte kosta Blåvitt massa pengar om jag inte kan göra mig förtjänt av dem.

Michael Wagner

ARTIKELN HANDLAR OM