Novakovic nära en lösning med AIK

avDaniel Sjöberg

Fortsätter inte som tränare

Han var rasande när Rikard Norling försvann.

Nu är Nebojsa Novakovic nära en överenskommelse med AIK.

Men det blir inte som tränare.

– Vi snackar om en helt annan roll, säger Novakovic till sportbladet.se.

Foto: Nebojsa Novakovic.

När Rikard Norling fick sparken från AIK var en av de största kritikerna till beslutet Nebojsa Novakovic. I en intervju med Sportbladet gjorde han klart att han skulle lämna klubben och menade de hade ”pissat på honom.”

– En person från styrelsen, som jag inte vill säga vem det är, ringde mig på förmiddagen och sa att Rikard inte kommer att träna laget nästa år. Det var första gången jag hörde att Rikard inte skulle få fortsätta, varför är det ingen som frågat mig tidigare vad jag tycker? Varför ringer de mig bara med beskedet utan att ha stämt av med mig, sa Novakovic.

Nära en lösning

En vecka senare kom beskedet att han trots allt kunde komma att bli kvar i AIK. Nu bekräftar "Nesho" själv för sportbladet.se att han och klubben är på väg mot en lösning.

– Vi letar efter något som både jag och AIK kan vara nöjda med. Huvudspåret är att jag jobbar kvar inom AIK, säger han.

Du var ganska arg på AIK?

– Jag var arg på att jag inte blev tillfrågad när Rikard och Ola försvann. Jag har jobbat med Rikard i fem år och även länge med Ola. När klubben gjorde en utredning så frågade de aldrig mig vad jag tyckte. Det var därför jag var arg, men man kan inte vara arg på hela klubben.

Inte tränare igen

Eftersom semestertider råder inom fotbollen, Novakovic är själv bortrest, så är han och AIK inte klara ännu med förhandlingarna. Det enda som tycks vara klart är att han inte kommer att återgå i sin tjänst som assisterande tränare. Där har AIK dessutom redan hittat två nya i form av Andreas Alm och Christer Swärd som ska hjälpa nye tränaren Mikael Stahre.

– Vi snackar om en helt annan roll. Att fortsätta som tränare var aldrig aktuellt för mig eller för AIK. Vi få se. Det finns en del kvar att göra. Björn (Wesström, tf sportchef i AIK) och jag kommer att prata och i slutet av december och då tror jag att vi kommer att komma överens.

Har inga andra klubbar visat intresse?

– Jag vill egentligen inte kommentera det. Det har varit några klubbar, men jag har kontrakt med AIK och det är det som gäller.

ARTIKELN HANDLAR OM